NURDOR: I ja se borim za novu Roditeljsku kuću u Beogradu

Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije.

U Beogradu će centralna manifestacija biti organizovana na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova.

Tačno u 13 časova, pod sloganom: „I ja se borim“, simbolično će se poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima i onima koji više nisu sa nama.

 

NURDOR otvara nova odeljanja bolnica

NURDOR kroz kampanje podstiče pojedince i kompanije da aktivno učestvuju u projektima za hrabre mališane i njihove roditelje. Rezultat prošlogodišnje kampanje je otvaranje novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja. U ovo krilo građani Srbije kroz donacije uložili su više od stotinu miliona dinara.

Ove godine NURDOR se bori za novu Roditeljsku kuću u Beogradu u kojoj je najveći broj dece koja dolazi na lečenje. To su često porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj. Zato je neophodno omogućiti prostor u kojem mogu da borave za vreme lečenja.

Svi koji ne mogu da dođu, pozivamo da se priključe kampanji „I ja se borim“ i doniraju sredstva slanjem SMS poruke na broj 1150 (poruka iznosi 100 dinara).

 

Za decu, za ljubav, za život!

 

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja. Za ovo vreme kroz udruženje je prošlo više od 1 500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju ili posle lečenja. Više od 1 000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest. Izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica. Više od 1 000, posebno edukovanih volontera radilo je preko 100 000 sati vkako bi se unapredili uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u drugim gradovima. Aktivnosti će biti organizovane u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Trsteniku, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Ovo je zajednička borba svih. Okupljanje je u petak, 15. februara, od 12 do 14 časova, kod Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici. Dođite!

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: