Ogledalo u stanu – geometrijski oblici i neobičan dizajn

Ogledalo je važan detalj u svakom stanu. Pored kupatila i spavaće sobe, ogledala se najčešće postavljaju i u hodnik, trpezariju i dnevni boravak. Ogledala u kuhinji su retkost, no kada se postave ona „udvostručuju“ hranu, a to donosi lepe misli.

Preporuka dizajnera je da se ogledala, osim na potrebna (funkcionalna) mesta postave u male stanove i garsonjere kako bi vizuelno uvećali prostor.

Drugo pravilo kaže da ogledalo treba postaviti nasuprot prozora i vrata, da bi se bolje reflektovala svetlost.

Pogledajte ove interesantne predloge za ogledala u raznim geometrijskim oblicima.

 

Ogledalo kao sunce

Ako ste ljubitelj krugova i ako vas oni asocirjua na sunce ili savršen oblik, onda će vam se ova ideja dopasti. Činjenica je da ovo nije praktično rešenje, te oni koji traže funkcionalnost, neće je dobiti! No, činjenica je i da je ova ideja pomalo neobična, te će zadovoljiti kreativce i sve koji vole da ruše standarde.

U svakom slučaju, više malih okruglih ogledala na jednom mestu upotpuniće vaš hodnik i uklopiće se u dizajnerski uređen prostor.

 

Ogledala u trpezariji

Kao i u kuhinji, ogledala u trpezariji udvostručuju hranu i sve što se nalazi na stolu i pored stola, a to asocira na blagostanje u kući i povećanje porodice.

Tri pravougaona ogledala horizontalno ili uspravno postavljena mogu delovati interesantnije od jednog četvrtastog, zar ne?

Svakako nije ono što ste očekivali, a predlog je zanimljiv. Za više rustike mogu se uraditi ramovi od drveta. Tako će ceo prostor delovati prirodnije i toplije, što je trend za uređenje prostora za 2018. godinu.

Druga ideja za trpezariju izgleda kao kiša koja se sliva u ogledalima niz zid. Mnoštvo linija koje se spuštaju i u kojima se prelama svetlost, deluju zanimljivo za sve koji žele da ukrase prostor i zidove ovog dela stana. Jasno je da se ovde ne možete ogledati, ali svakako, možete ulepšati trpezariju, mesto za bar za kafu ili čaj, dnevni boravak

Možda su jedino lampe suvišan detalj, ali ostatak detalja deluje zanimljivo.

 

I jedna ideja za kupatilo

Kupatilo je obično mesto gde su ogledala obavezna. No, pored uobičajenog ogledala iznad lavaboa, uvek je dobro došlo i ogledalo u kojem se možete ogledati od glave do pete.

Ako za veliko ogledalo nema mesta, onda možete biti praktični. Umesto  kliznih vrata postavite vrata-ogledalo ili napravite vrata za oramar/udubljenje u kupatilu. Tu možete postaviti klizna vrata.

Ako baš želite da pratite trend za 2018. godinu onda zaboravite na mermerna kupatila! Beton i crni detalji su hit za ovu godinu!

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: