Originalan poklon ili kako sam najboljem prijatelju promenila život!

Znate ona biranja rođendanskih poklona kada satima lutate po prodavnicama i ne nađete ama baš ništa interesantno? Takvi momenti bili su najveći izazov za mene jer nije lako odabrati poklon koji je ličan, a ujedno i nesvakidašnji. Pre neki dan me je najbolji drug, profesionalni kuvar, pozvao na rođendansku žurku. On je svuda putovao, svašta je probao i video, a zajedno smo obišli i nekoliko mesta u Evropi. Hranu je voleo oduvek, a kako smo rasli, često je za prijatelje spremao zanimljiva jela. Mi smo to u žargonu zvali „dobra klopa kod Popa”. Njegova najveća želja da otvori restoran koje će svi znati po domaćoj i ukusnoj hrani.

Međutim, to nije bila želja koja se može upakovati kao originalan poklon. A onda, nazovite to prstom sudbine, životnom igrom, kako god i jedno septembarsko poslepodne rešilo mi je taj problem…

 

Ko voli slatke stvari? A ko ih ne voli?!

Naše malo, veselo društvo na klopi kod Popa

Tog dana srela sam drugaricu iz gimnazije koju dugo nisam videla. Radosna zbog susreta, imala sam mnogo pitanja za nju, no jedan detalj mi je privukao pažnju. Sa sobom je nosila nešto u neobičnom pakovanju. To je zapravo, bila drvena škrinja. Kada sam je, najzad, upitala šta je to, odgovorila mi je da je dobila poklon od svog, sada već bivšeg, poslodavca. Prešla je u drugu firmu i danas joj je bio poslednji dan na prethodnom radnom mestu. Pomislila sam da je sama drvena škrinja idealan poklon, jer je lepo delovala – fine obrade i toplih tonova. Međutim, kada je otvorila, mom oduševljenju nije bilo kraja! Bio je to poslovni originalan poklon paket KoVoli slatke stvari. Rekoh kao iz topa: „A ko mož’ da ne voli sve ovo?” Rešile smo da zajedno probamo od svih delikatesa pomalo.

 

To je to što tražim – originalan poklon!

Svi vole da dobijaju poklone i da ih daruju!

Došavši kući, odmah sam počela da pretražiujem, dok su mi sećanja i ukusi još bili sveži. Pronašla sam sajt www.kovoli.com i tu mi je nešto kliknulo. Pomislila sam: „To je to, potraga je završena, poklon mi je bliži nego ikada.” Pronašla sam šta me je zanimalo, poručila, a sebi zabeležila adresu – Miloja Đaka 12 (kad me put nanese u tom pravcu za opet nešto posebno). Kada bih sada, nekoliko dana posle žurke, opisivala kako je sve prošlo, malo je reći da je moj poklon bio pun pogodak.

Znajući da je moj prijatelj gurman i hedonista, upakovala sam mu nekoliko stvari, koje su već samo svojim imenom bile privlačne. Iako su svi prisutni na rođendanu tvrdili da kozji sir ne vole, da im je prejak, te da ima neki nepodnošljiv šmek, kada je jedan od mojih gurmanskih paketića stigao na sto – tvrdi kozji sir s dodatkom borovnice planuo je za manje od pet minuta.

 

Hrana koja budi emocije

Vinograd iz regije Duoro

Nakon ove slane delicije, posebno im se dopala čokoladna kobasica i namaz s crnim tartufom koji su imali bolju „prođu” čak i od rođendanske torte! To su ručno rađeni proizvodi, domaćinskog izgleda i ukusa i ne možete ih naći u velikim marketima. To je najukusnija hrana koju možete probati!

Vrhunac iznenađenja bio je poslednji poklon – vino. Poželela sam da oživim sećanje na naše najlepše zajedničko putovanje, u dolini Duoro, u Portugalu. I znate šta? Uspela sam! U KoVoli imaju čak i vino iz Portugalije – Kopke Porto, koje je 10 godina odležalo u buradima! Ta boca vina i ceo poklon, bio je direktno evociranje najdražih uspomena!

 

Dobra hrana spaja ljude!

Dobra hrana spaja ljude!

Nekoliko meseci posle rođendana, Pop me je obavestio da otvara restoran dobre klope. Smejali smo se, onako od srca, presrećni! Nije još bio siguran da li će biti samo nacionalna kuhinja ili će biti od svega pomalo – „najbolje iz svih delova”, kako je sam rekao. Jedno je sigurno znao, restoran će se zvati „Porto” po vinu koje je dobio kao poklon za rođendan.

Nisam morala ništa više da ga pitam. Sam je sve rekao u jednoj rečenici: „Atmosferu, ukuse i smeh koje je ono vino i ceo poklon paket stvorilo tog dana, može se opisati samo kao magija.” Dobra hrana spaja ljude i ako želite da usrećite one koji vam najviše znače, a tražite nešto drugačije i sa stilom, što će pamtiti, odaberite originalan poklon. Ili neki pažljivo odabran iz ponude KoVoli poklon pakete.

 

Pogledajte i ovo:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: