Omiljeni letnji parfemi Francuskinja

Znate li koji su omiljeni parfemi Francuskinja? Niko bolje ne razume žudnju za mirisima od Francuza koji često, počinju da koriste parfem još u detinjstvu. Tako se na listi „omiljenih“ parfeme Francuskinja, nađu parfemi za razne situacije i godišnja doba.

Tridesetogodišnja Parižanka, Milene Arlan (Mylène Arlan) čuveni je “nos” za parfeme. Zbog mladalačke genijalnosti i sofisticiranosti u slaganju mirisnih nota, Milene angažuju poznate kuće poput Kloe (Chloe), Botega (Bottega Veneta) i Olfaktiv studio (Olfactive Studio).

Danas, posle mnogo godina u ovom poslu, ona ceni suptilnost delikatnih mirisa i razvija urođeni osećaj ka željama Francuskinja. Prema Arlan, autentičan francuski letnji miris predstavlja „savršen balans između svetlosti, svežine, blistavosti i elegancije – sa senzualnom notom“. Poseduje „jaku ličnost“ koja nikada ne „guši“ i dovoljno je jedinstven da se nosi kao lični pečat.

Zvuči kao težak zadatak? Ne, naprotiv.

Evo koji su njenih pet, autentično francuski omiljenih letnjih parfema.

 

Večni Dior, Escale à Portofino

perfume spray„Uvek ga nosim na putovanja. Za mene je to miris leta jer me podseća na Mediteran. Volim njegovu izraženu svežinu, zahvaljujući čempresu. Veoma je blistav i sladak. Poseban je, jer kako dan odmiče, njegov miris postaje topliji, zahvaljujući slatkom bademu. Tokom celog dana, osećate svežinu na sebi, a kada sunce krene da zalazi, otkriva tople i slatke note.“

 

Chloé parfem – Roses de Chloé

„To je jedan od mojih prvih, velikih parfema, koji sam kreirala sa Michel Almairac-om. Uspeli smo da evociramo miris sveže ubrane ruže. Dopada mi se da na sebi imam takav miris, jer je veoma lagan, ali u isto vreme sofisticiran. Zelene, sveže, blistave note me podsećaju na miris listova i stabljika ruže. Opisuje ružu, u svoj njenoj lepoti. Za mene je to veoma francuski parfem– najviše francuski, na ovom spisku.“

 

Le Labo, Ambrette 9 – Eau de Parfum

„Ovo je najdiskretniji parfem na ovoj listi. On je kao milovanje – istovremeno i svež i topao, što je veoma retko. Ambra je jedina mošusna nota koja potiče od biljaka i jedna je od najdragocenijih. Jedinstvena kombinacija bergamota i kruške je veoma nežna na koži.”

 

Rochas, Eau de Rochas

„Napravljen je 1970. godine i za mene predstavlja klasik. Najviše je šik od svih ostalih koje sam navela. Takođe, veoma je francuski. Nikad mi neće dosaditi. Jedinstven parfem s pravim identitetom. Zahvaljujući ciprusu i drvenastim notama kao baznim, ostaje veoma svež na koži tokom celog dana. Aromatičan je kao slatki cvet, zahvaljujući hrastu, pačuliju i karanfilu. Sa Rochas nikada nećete pogrešiti.“

 

Fragonard, Fleur d’Oranger

„Za mene je sladak kao radost. Volim da ga nosim. Okupala bih se njime koliko je svež i senzualan. Kada ga nosim, osećam se opušteno i spremno za toplo vreme – izmami mi osmeh na licu. Osećam pupoljke narandže oko sebe – ovo je jedan od mojih omiljnih mirisa. Volim da ga nosim u letnjim noćima, jer produžava svežinu dana i daje senzualnost mojoj koži, ali ne previše. Veoma je lagan. Dopadaju mi se brendovi koji prave elegantne parfeme” – završava svoj izbor Arlin.

Dobre preporuke je dala, zar ne?

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: