Parižanke vole ležernu modu i Être Cécile

Parižanke vole udobnost, jednostavnst i komade koji se odbro kombinuju jedni s drugima. Pre nego što lično upoznate najaktuelnije trendove, skrećemo vam pažnju na pariski stil i neodoljivi kutak – Être Cécile!

Šta se krije iza ovog poznatog i šarmantnog modnog brenda?

Presque Parisienne a.k.a. skoro Parižanka

Ako niste u mogućnosti da živite u Parizu, onda je ovo the next best thing. Tako barem kažu modni blogeri i oni čija reč kreira nove trndove. Brend Être Cécile osnovali su Yasmin Sewell, Kyle Robinson i Jemma Dyas. Mada svih troje kreativaca žive u Londonu, odeća koju potpisuju prožeta je nonšalantnim i pročišćenim francuskim ukusom za modu. Komadi koji možda na prvi pogled izgledaju kao obični ogromni duksevi, kreirani su sa genijalnim osvrtom na detalje! Napravljeni su od malo težeg pamuka koji omogućuje veću prefinjenost kroja.

Pariska moda je dobra za kombinovanje

“Pozicionirajući se u upražnjenom prostoru između ready-to-wear mode i streetwear-a, Être Cécile kombinuje lakoću, neposrednost i nosivost s visoko osvešćenom estetikom, glatko uklopivom s statement dizajnerskim komadima.” Ovo su reči same kreatorke Jasmin, australijanke koju modni svet dobro poznaje i ceni.

Jasmin se već godinama uspešno bavi prognoziranjem trendova i kreativnim konsaltingom u svetu modne industrije.

Parižanke vole udobne i ležerne komade

Ležernost prema odevanju preuzeta iz kulture samih parižana utkana je u DNK ovog brenda. Kao takav, on se neminovno pozicionirao za okruglim stolom aktuelne modne debate koja postavlja pitanje šta je zapravo luksuz dvadesetprvog veka? Kao odgovor nameće se koncept koji je snažan, ali dovoljno opušten i fleksibilan da se prilagodi svakodnevnom životnom stilu.

Šta je stil Parižanke?

Stil „jedne“ Parižanke postao je tražen na svim kontinentima, a ono što ona simbolizuje večna je tema filmova, romana i šlagera. Verovatno nikada neće potpuno izaći iz mode u uvek će doživljavati svoju reinkarnaciju kroz nove detalje i boje.

Ona je jednostavna, lako nosiva i rasterećeno kombinuje boje. Možete je prepoznati i po lakoći s kojom ona menja modu.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: