Pažljivo birajte i kombinujte kristale!

Zasićen modernim tehnologijama, savremeni čovek sve više se okreće alternativnijim metodama isceljenja, uključujući i kristale koji su sve popularniji. Uz kristale se postiže balans životne energije u organizmu, a kada je ona pravilno raspoređena i mi smo vitalni, zdravi i dobro raspoloženi. Ljudski mozak projektovan je za samoisceljenje, a prema kristalima se ophodi kao prema pozitivnoj vibraciji.

Iako ne postoji ni jedna zvanična potvrda da kristali leče ili opuštaju, ne postoje dokazi da ne leče i loše deluju na čoveka.

Ipak i u kristaloterapiji postoje neke zablude… Da ih razotkrijemo, pomaže nam Jelena Popović, dugogodišnji kristaloterapeut.

 

Ne birajte kristale nasumice

Da li postoje neka pravila u kristaloterapiji, šta sme ili ne sme da se radi, pravila održavanja krastala najčešće su nejasnoće.

Generalno ne savetujem nasumice biranje kristala po principu – koja me energija privuče, jer smo privučeni poznatim energijama i tu se osećamo dobro. No, da li nam baš ta energija treba u tom trenutku?

Preporuka je da se pogleda natalna karta, vide aspekti za segment života koji je bitan, pa tek na osnovu toga odabere jedan ili više kristala.

 

Crni turmalin nije za svakog

Pre više godina u jednom intervjuu na pitanje o otklanjanju crne magije i negativne energije naša sagovornica je preporučila crni turmalin kao najbolji kristal za tu svrhu. Desilo se to da je intervju skraćen i baš deo gde je napomenula da nije za svakog, nije objavljen. Često i trgovci koji prodaju kristale ne znaju o njemu baš sve da vam kažu ili ne stignu, zaborave…  „Treba znati da je ovaj kristal najjači Saturnovski predstavnik i da nije mudro čačkati tu planetu. Ako vam nije aspektovan kako valja – možete nekog ubedačiti u tri poteza“, objašnjava Jelena Popović.

 

Ne kombinujte kristale, jer se ne slažu svima energije!

Kažu da su Atlantiđani bili majstori umeća manipulacijom energija kristala ali su se malo zaigrali i kombinovali energije citrina i gorskog kristala. Smatra se da je baš to bio okidač njihove propasti, pa se ta dva kristala nikada ne nose zajedno. Možda je ovo samo priča – ali preporuka je da se izbegava takva kombinacija.

I kristali moraju da se čiste! To je najbolje učiniti mlazom vode koja će sprati površinsku, jonizujuću energiju i otvoriti ga. Isto možete da učinite i ako ga stavite pored moćnog gorskog kristala, koji se takođe čisti vodom ili izlaganjem suncu. To može da učini i karneol, dok se citrin sam čisti. Zanimljivo, ali crni turmalin, Saturnovski predstavnik, se ne čisti.

Kristali jače deluju ukoliko se nose u dodiru sa telom. Forma može biti i u vidu narukvica, minđuša ili ogrlica.

 

Pogledajte i ovo:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: