Za bolji izgled kože – piling na suvoj ili vlažnoj koži?

Piling body-scrubPiling kože ne morate raditi samo pod tušem!

Dobar piling može se uraditi i na suvoj koži. Pogledajte koje su razlike između suvog i vlažnog tretmana, kako biste napravili pravilan izbor, naravno, u skladu sa stanjem vaše kože.

Da bi vaša koža bila meka i sjajna, trebalo bi da uradite piling tela dva puta nedeljno. Svakako, neophodno je da ga uradite pre odlaska na more, kako biste, na najbolji način, pripremili kožu za sunčanje i posle odmora, kako biste uklonili površinski sloj kože koji je oštećen sunčanjem. Čišćenje kože na ovaj način neophodno je, jer uklanja mrtve ćelije s površine dajući joj baršunasti sjaj. Efikasno je i na suvoj i vlažnoj koži. U oba slučaja, značajno se poboljšava izgled kože. Izbor zavisi od ličnih afiniteta, mada postoje i neke razlike koje bi mogle uticati na vaš izbor.

homemade-body-scrub

Ne koristite sapun i piling zajedno

Piling na vlažnoj koži je najbrži i najčešće se koristi. Navlažite kožu ispod tuša, razmažete sve sastojke po koži, počevši od vrata, pa naniže. Masirate sve dok ga koža potpuno ne apsorbuje – piling treba da postane gotovo neprimetan. Zatim isperete toplom vodom. U ovom slučaju ne morate koristiti sapun, da ne biste isprali miris aromatičnih ulja i prirodne butere koje ste upravo naneli. U svakom slučaju, sapun neće uticati na rezultat eksfolijacije. Ipak, preporuka je da koristite blaga sredstva za tuširanje, koja nisu agresivna za kožu.

Piling možete uraditi i na suvoj koži, pre tuširanja. Ovaj metod odgovara veoma suvoj koži, jer su efekti hidratacije i omekšavanja kože veći. I u ovom slučaju se počinje od vrata, prema rukama i nastavlja na ostale delove tela, utrljavajući piling blagim kružnim pokretima. Nežna masaža poboljšava cirkulaciju i tonus kože. Zatim se piling ostavlja da deluje nekoliko minuta, kako bi aktivne supstance prodrle u epiderm i ispere.

toning-body-scrubZa najbolje rezultat izaberite bolje sastojke. Postoje aktivne supstance koje imaju izuzetno hidrirajuće i revitalizujuće dejstvo i koje, kada se dodaju eksfolijantnim česticama, daju izuzetan sinergijski efekat pilinga na kožu. Kozmetičke kuće izdvojile su prirodne supstance koje, u sinergiji s eksfolijantnom supstancom, garantuju perfektan sastav:

* Kokosovo ulje, bogato proteinima, aminokiselinama, šećerima i mineralima, obezbeđuje trenutnu, intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju kože.

* Ružino mleko smiruje, hidrira i omekšava suvu kožu.

* Ekstrakt maline i azijske trešnje (liči) ima antioksidantni i hidrirajući efekat, dajući koži elastičnost, zahvaljujući vitaminu C koji sadrži.

Anticelulit piling

Anticelulit pilingEfikasan piling možete i sami napraviti, koristeći sastojke koje već imate u kuhinji! Potrebni su vam sastojci koji pokreću cirkulaciju, elimišu mrtve ćelije s površine kože i pripremaju kožu za depilaciju:

* 1 čaša krupne morske soli,

* sok i narendana kora od jednog limuna (ima antiejdžing efekat),

* 1/2 čaše bademovog ili maslinovog ulja (za elastičnost kože) i

* 1 kašika meda (omekšava kožu).

Mešajte sve sastojke, sve dok ne dobijete homogenu masu i piling je spreman za upotrebu!

dead-sea-salt-scrubEfekti se udvostrujučuju kad posle pilinga nanesete mleko na bazi bademovog ulja, azijske trešnje, kokosa i vanile. Ova mešavina obezbeđuje dubinsku hidrataciju kože.

Za bilo koji od ova dva metoda da se odlučite, vaša koža će istog trenutka zablistati punim sjajem!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: