Pisanje kao idealan posao?

Usavršavanjem društva i tehnologije, stvaraju se i nove mogućnosti za posao. Pojavila su se nova zanimanja, koja nije lako ni prevesti – bloger, frilenser, kopirajter…  Za kreativne i slobodne tipove, pisanje je savršen način izražavanja svojih misli i izvor zarade. Nekima je to hobi, drugima dodatni posao, a nekima i životni izbor.

 

„Probaj me, prodaj me“

Danijela Pantić Conić, novinar, urednik i voditelj TV emisija na RTS i TV Prva, magistar teorije umetnosti i medija, pisanje je odavno izabrala kao životni poziv.

Danijelina prva knjiga o medijima i komunikaciji “Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo”, uvod poslove koje danas radi – komunikacije u medijima, medijske treninge i konsalting za projekte Evropske unije.

Kada radite ono što volite, onda postajete nepresušni izvor ideja i planova! Ja zaista uživam u pisanju tekstova, naučnih radova i zdravijih recepata. To se vidi u mojim receptima, tekstovima i kreativnosti na oba polja  – kaže nam Danijela.

 

Ljubav prema hrani pretočila je u knjigu recepata i blog na magazinu www.evaija.com. Posebnu radost joj čini spremanje međunarodnog festivala “Kuhinje sveta” koji se održava 20. i 21.4.2018. godine u hotelu Royal Inn (Kralja Petra 56). Kada na kraju vidi svoj tekst, blog ili naučni rad i knjigu, oseti ne samo veliki naboj energije, već i veliku radost što je uradila nešto dobro za sebe i ljude oko sebe.

 

Ogoljena duša i puno srce kroz pisanje

Aleksandra Sanja Petrović profesor srpske književnosti i jezika, entuzijasta i nepopravljivi optimista ima više od 13 godina iskustva u državnoj administraciji, komunikaciji i koordiniranju. Radila je u velikoj američkoj korporaciji, ljubitelj je života, psihologije, pedagogije i ljudi. Trenutno piše blogove za sajt Kreativna industrija. Dok piše, ispunjena je energijom koja se ne može meriti s drugim poslovima.

Teme koje me inspirišu su teme koje svaka žena ima u glavi, od trenutka kada ustane do trenutka kada preumorna leže u toplu postelju, sa svim usponima i padovima u životu koji je nepredvidiv.

Aleksandra je oduvek volela da piše o onome što saznaje, oseća, uviđa i shvata,  bez imalo sakrivenog, ogoljene duše i punog srca – otkriva naša sagovornica.

 

Komunikacija i lepota

Biljana Erčić, kao umetnica u duši, voli i da piše. Uvek otvorena za profesionalne izazove, trenuto piše za magazin Eva i ja, gde je i zamenik glavnog urednika. Ima raznovrsno radno iskustvo u zanimljivim sferama. Uvek okružena ljudima, komunikacijom i lepotom, bila je TV voditelj, novinar, menadžer u igrama na sreću, ukrašavala nokte, nakit, razne predmete za kuću, dekupaž i sličnim tehnikama. Poslednjih godina zaljubljenik je i u online marketing.

Pisanje mi omogućava da izrazim svoju kreativnu stranu ličnosti, prevaziđem sopstvene nedoumice i blokade, a ujedno živim slobodno, a zaposleno – hvali se ona.

Uz online pisanje, Biljana ima više vremena za druženja sa dragim ljudima i maltezerkom Mašom. Može i da putuje i radi u isto vreme.

 

Beskrajne kombinacije

Mreža ideja, znanja, interesovanja i pogleda na život i sve ono što može da inspiriše ove dame je beskonačna, a one je pletu za njihove drage čitaoce. Kreativne iskrice svojih ličnosti prelivaju na platno zvano Kreativna industrija, a istraživanja o zdravijim stilovima života dele u Eva i ja.

A vas, šta sprečava da pišete? Računar, sto i stolicu, sigurno imate. Stručna i specijalizovana znanja iz određenih oblasti uvek možete usavršiti. Spojite na primer pisanje, internet i fitnes ili hranu.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: