Praunuke i unuke poznatih u svetu biznisa!

Deca poznatih, kao i praunuke i praunuci, najčešće kreću stopama svojih roditelje i vrlo rano, uđu u svet biznisa, češće na njihovu nesreću, nego sreću. Oni koji se ne odluče za isti posao, najčešće izaberu posao koji ih takođe, vodi na scenu, kao što je manekenstvo. Tako svuda viđamo decu slavnih kao zaštitna lica poznatih brendova, poput Lili-Roz Dep, Dilana Brosnana, Lurd Leon…

Upoznajte praunuke čuvenih pisaca: Dri Hemingvej, praunuku pisca Ernesta Hemingveja i Oonu Čaplin, praunuku Judžina O’ Nila i unuku slavnog glumca i zabavljača Čarli Čaplina.

 

Oona Čaplin – glumica, balerina i flamenko igračica

Oona Čaplin i Džeraldina Čaplin

Iako je poznata u Španiji, Brazilu, pa i u Velikoj Britaniji, Oona Čaplin, još nije stekla svetsku slavu. Izmešane krvi i interesovanja, Oona je svojim poreklom spojila Evropu i Ameriku, a naklonošću, umetnost i igru. Ona je praunuka američkog dramskog pisca Judžina O’Nila, unuka britanskog glumca Čarli Čaplina i njegove četvrte žene Oone O’Nil.

Rođena je 1986. godine u braku britansko-američke glumice Džeraldine Čaplin i čileanskog snimatelja Patricia Kastilja. Iako je njeno prvo prezime Kastilja, u javnosti ipak, koristi samo prezime slavnog dede.

 

Kosmopolitkinja na početku slave

Oona je rođena u Madridu, ali zbog nomadskog života svojih roditelja, detinjstvo je provela u nekoliko zemalja. Odrasla je u Španiji i Švajcarskoj, a potom je živela u Velikoj Britaniji, na Kubi i Brazilu. Osim što je diplomirala dramsku umetnost na „Britanskoj kraljevskoj akademiji“, Oona je pohađala časove baleta i flamenka.

Prava uloga bila joj je u britanskoj drami „Spooks“ (2007), potom u filmu o Dejmsu Bondu, „Quantum of Solace“ (2008). Mogli ste je gledati i u filmovima: „Šta ako“ (What if, 2013), „Najduža vožnja“ (The longest ride 2015) i u drugoj sezoni serije: „Igra prestola .“(The Game of Thrones).

 

Dri Hemingvej – voli modu i ne voli knjige!

Možda ste je videli kao zaštitno lice brendova: Gotje, Valentino, Esprit, Chloe i Guči? Možda niste znali da je ova lepa plavuša, praunuka čuvenog pisca Ernesta Hemingveja?

I tetka Margo i majka Meriel Hemingvej su dugo već na javnoj sceni, jer su glumice u Americi. A Dri možete videti na velikim nedeljama mode u Moskvi, Londonu, Njujorku…

Ona voli da pozira i to joj ide dobro, što potvrđuju i ugovori koje potpisuje za poznate kozmetičke kuće.

Praunuka Nobelovca ne voli njegova dela?

Činjenica je da su svi oko Dri ljubitelji pisane reči – njen pradeda, deda, majka i njen partner, Bob Vilijams, autor knjiga moderne psihologije. Dri, ipak, nije mnogo naklonjena pisanju, pa čak ni čitanju! „Teško nalazim knjigu za čitanje!“ Čudno je, ali Dri kaže da su joj pradedine knjige previše „muške“ i teške za čitanje. Nije ljubitelj njegovih romana, ali su joj se pisma s putovanja dopala i motivisala je da vodi svoj dnevnik.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: