Preuredite potkrovlje u prostranu dečju sobu!

Potkrovlje može biti idealno mesto za vašu decu, jer deca vole da imaju prostor samo za sebe.  Setite se i sami kada ste bili mali, uvek ste želeli nekuda da se penjete, pravite „samo vašu“ kućicu na drvetu… Deca vole da imaju svoj prostor isto koliko da budu s drugima. Potkrovlje kao velika soba za decu može ispuniti sve zahteve – za igranje, crtanje, spavanje i naravno, društvo!

Vi imate mir, a vaša deca preglednu prostoriju samo za sebe! Postoji mnogo načina kako da sredite dečju sobu za dvoje, troje ili četvoro dece. Pogledajte nekoliko ideja kako preurediti potkrovlje u prostranu dečju sobu.

Dečja soba za dvoje!

Potkrovlja su veoma zahvalna za sređivanje. Činjenica je da imaju ograničavajuće kosine, no ako mane pretvorite u vrline, ove kosine vam mogu pomoći da se bolje organizujete.

U kosine možete postaviti krevete pored krovnih prozora i to će da decu biti pravi raj!

Druga mogućnost, ako na tom delu nisu prozori, jeste da ih zatvorite i postavite male garedrobere, police za knjige, ormariće za igračke…

 

Potkrovlje kao prostor za sve?

Mesto za igranje, crtanje, dečje rođendane, a u nastavku mesto za odmor, spavanje, rad, igračke i garderobu. Zašto ne biste celo poktrovlje ostavili deci? Ako već imate potkrovlje, sebi zadržite niže spratove, a deci prepustite „pogled na zvezde“!

Ovo potkrovlje je preuređeno za četvoro dece, no i dalje je veoma prostrano i prijatno, zar ne? S jedne strane su kreveti, a druga polovina sobe je prazna za igru i ljuljanje.

Zidovi su u belom, ima dosta prozora i svetlosti, te je uživanje boraviti u ovakoj sobi.

 

Potkrovlje za troje?

Treba vam potrkvlje za troje dece? Nista lakše od toga! Iskoristite kosine za krevete, a prostor u sredini ostavite prazan za igru, valjanje po podu, pravljenje šatora, spavanje s kucom ili čak strinjaće za „borilačke veštine za najmlađe“… Sve što deca žele neka im bude u sobi!

 

Pogledajte i ovo: „Kako kreativno provesti vreme s decom?“

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: