Prvi letnji bioskop u Beogradu!

 

Beograd će od sada, imati svoju letnju pozornicu za filmske projekcije. prvi letnji bioskop dobili su studenti Fakulteta dramskih umetnosti  (FDU) i svi ljubitelji filma, na platou ispred ovog fakulteta od komapnije Pernod Ricard. Zaposleni u kompaniji Pernod Ricard Srbija učestvovali su u renoviranju dela Fakulteta Dramskih Umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje. Pored toga, oni su i donirali deo opreme potrebne za formiranje letnjeg bioskopa ispred Fakulteta, gde će se tokom leta emitovati besplatne projekcije domaćih filmova, otvorne za sve građane. Prvi prikazani film je domaći kratkometražni film „Izlaz u slučaju opasnosti“.

Film pod zvezdama

Na renoviranom platou Fakulteta dramskih umetnosti (Bulevar umetnosti 20) u Novom Beogradu počela je sezona letnjih projekcija, na otvorenoj pozornici. Letnji bioskop, svakako, pruža nešto više uživanja nego zatvoreni. Tokom leta, očekuju se svakodnevne filmske projekcije.

Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu najznačajnija je institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji. Dekan Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, profesor Zoran Popović, ovom prilikom izjavio: „Saradnja između kompanije Pernod Ricard i našeg fakulteta je logičan korak, s obzirom da su u pitanju dve društveno odgovorne instucije, veoma aktivne po pitanju doprinosa zajednici.”

Letnji bioskop – poklon ljubiteljima filma

Povodom Dana odgovornosti, zaposleni u Pernod Ricard-u poklonili su bioskop Beogradu. Zaposleni u donatorskoj kompaniji, 18500 zaposlenih provelo je dan bez uobičajenih radnih obaveza.

Odgovornost i izgradnja održivog poslovanja su oduvek bili nerazdvojiv deo DNK Pernod Ricard-a. Zaposleni su najbolji ambasadori posvećenosti Grupe životnoj sredini i zajednicama širom sveta u kojima posluje.  

Na koktelu povodom otvaranja bioskopa, pored Zorana Popovića, dekana FDU-a, prisustvovali su i Predrag Amidžić, direktor Pernod Ricard Srbija, Bojan Perić, glumac, Velimir Dejanović, TV kuvar i profesor na FDU i mnogi drugi. Uskoro će, na FDU biti objavljen i raspored filmova do kraja letnje sezone.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: