Radionice zdravije ishrane u Srbiji i Hrvatskoj

Želite li da promenite ishranu, ali ne znate kako da spremite sva ta zdrava i ukusna jela. Većina ljudi ovde stane i kaže da, kada bi neko mogao da im to sprema svakoga dana, svakako bi se zdravije hranili.

No, za one odlučnije, evo više informacija o radionicama zdravije hrane i najpoznatijim vegankama na ovim prostorima!

 

Poznate veganke koje vode radionice zdrave ishrane u Srbiji i Hrvatskoj

Za vas smo izdvojili 3 najpoznatije veganke koje drže radionice zdravije ishrane.

  1. Olivera Rosić, zdraviju ishranu počela da praktikuje od 2004. godine, a do tada se uglavnom pridržavala svih postova.
  2. Maja Volk, profesorka dramaturgije, muzičarka, voditeljka, autorka je nekoliko knjiga o sirovoj veganskoj ishrani, koje su nastale iz ličnog iskustava, posle oporavka od kancera.
  3. Mihaela Brijak Devescovi organizuje tematske radionice sirove veganske ishrane u Hrvatskoj, a na sirovu ishranu prešla je 2001. godine.

Ovoga puta predstavljamo radionice Olivere Rosić, a narednog vikenda Mihaele Deviscovi.

 

Radionice veganske ishrane Olivere Rosić

Olivera Rosić je među prvim promoterikama sirove i zdravije hrane pokrenula radionice veganske ishrane.

Program radionice gurmanske sirove hrane podrazumeva pripremu kašastih sokova, šejkova, različitih namaza, jela od povrća i krekera sušenih u dehidratoru. Tu su Oliverini omiljeni i veoma ukusni „gurmanluci“ iz dehidratora i raznih presnih slatkiša, sirove čokolade i torte. Sve što pomislite i poželite na jedno mestu!

Pokrenula sam i sveobuhvatnu obuku za dobijanje certifikata koji izdajem. Ponosna sam jer su moje polaznice prekrasne žene koje spremaju divnu presnu hranu i potpuno samostalno vode svoje radionice.

Olivera Rosić prati i rad mnogobrojnih promotera veganske hrane u Hrvatskoj i veoma ceni Mihaelu Devescovi, Marinu Zrnić, Helenu Jakoliš…

U paru je lepše i lakše!

Uvek je lakše ostavljati neke loše navike (cigarete ili nezdravu ishranu, npr) i menjati sebe kada imate dobru podršku. Tako se i na radionicama često nađu parovi, iako su, uglavnom žene inicijatori ideje.

Isto tako i Olivera voli da radi zajedno sa svojim partnerom. Dragomir, Oliverin partner sjajan je veganski kuvar i njena velika podrška. Oni često rade specijalističke obuke namenjene profesionalcima koji žele da otvore veganske restorane ili unaprede svoju ugostiteljsku ponudu.

U principu, Dragomir i ja najviše volimo da radimo u svojoj kući u Čortanovcima, gde smo uredili svoj mali Centar i gde se odvija većina druženja u okviru Centra za promociju veganske etike, pre svega za članove Udruženja, jer nemamo nikakve donacije za svoj rad i finansiramo se sami.

Od Oliverinih recepata na našem magazinu uskoro objavljujemo recept za slane pite sa tri različita namaza.

 

Pročitajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: