Kako renovirati sobu za jedan dan?

Ako želite veliku, a jednostavnu promenu u svom stanu i pitate se da li je moguće renovirati sobu za jedan dan, onda će vam ove ideje biti veoma korisne i interesantne za bilo kakvu brzu i jednostavnu promenu!

Ako želite da se vaša izmena vidi odmah, a nećete radove koji traju nedeljama ili mesecima, izaberite renoviranje delova stana koji menjaju izgled prostora u kojem živite.

Sobu, kuhinju, kupatilo zaista možete renovirati za jedan dan, ako izaberete veću površinu za renoviranje – zidove ili podove.

Drugi način je da izaberete centralni deo nameštaja u prostoriji, poput ugaone garniture, francuskog kreveta, biblioteke…

Spremite se za brzo i efikasno renoviranje!

 

Promenite boju zidova, zalepite tapete ili uradite mural!

Najefikasniji način da zaista izmenite prostor je da promenite boju ili izgled zidova! Zidovi zauzimaju najveće vidljive površine u stanu i svaka nova boja, tapete ili murali celoj prostoriji će bitno izmeniti izgled.

Murali su veoma interesantni, kreativni i daju jaku poruku o vlasnicima stana, posebno njihovim stanjima, mislima, emocijama. u svakom slučaju, ovde treba biti oprezan, jer ako preterate imaćete suprotan efekat.

Tapete su moderne, ali s vremena na vreme. Preporučuje se dosta različitih dezena i boja, za različite prostorije, spavaću ili dnevnu sobu, pa čak i kupatilo. I s tapetama treba biti oprezan, da ne preterate!

Ako koristite tapete s previše boja, cvetnim dezenima, onda smanjite boje nameštaja i ostalih stvari.

Nove boje zidova, to je najlakše, ali da biste renovirali ceo stan, svakako vam treba više dana. Za jedan dan možete renovirati sobu, spavaću ili dnevnu, na primer.

Bez više ulaganja možete srediti neke sitnice u kuhinji ili kupatilu. Dok su lođa i terasa namanje prolazni i najmanje vidljivi.

 

Novi komadi nameštaja u stanu!

Ako mislite da ne možete renovirati sobu za jedan dan tako što zalepite tapete ili oslikate murale, onda izaberite nešto brže i efikasnije. Zamenite neki komad nameštaja. Veliki komad nameštaja u centralnom delu stana je ugaona garnitura, dvosed, trosed, fotelja…

Ili zamenite krevet u spavaćoj sobi? Ako nemate mnogo stvari koje treba da pomerate, onda će nova boja i novi krevet biti pun pogodak! I jedno i drugo će dati veoma vidljiv efekat za kratko vreme.

Ako želite da unesete novine kroz male detalje, onda budite praktični i presvucite fotelje ili tabure ili zamenite komodu, dodajte bar za čaj i kafu

Srećno renoviranje!

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: