Retko viđene fotografije Merlin Monro!

Najveća zvezda prošlog veka, poznata koliko i američki predsednici, tragična koliko i voljena, Merlin Monro (Marilyn Monroe) i danas, nekoliko decenija posle tragične smrti, zanimljiva je medijima. Svaka fotografija ili detalj nepoznati iz njenog života, privlače pažnju kao da je reč o glumicama koje danas gledamo na ekranu.

30 godina posle smrti, proglašena je za najseksipilniju glumicu svih vremena. Plejboj (Playbou) ju je 1999. proglasio seks zvezdom 20. veka. U prvom izdanju ovog časopisa pojavile su se njene fotografije, a njena izjava nakon toga kako u krevet nosi samo Šanel 5 (Chanel 5), prepričava se i danas.

 

Svetska slava i život pun antidepresiva

Željna pažnje, pomalo neshvaćena, nesigurna, sklona patnjama i problemima, teško se uklapala u realan svet. Zato je film bio odlično mesto za Merlin Monro. Detinjstvo i tinejdžerske dane provela je, uglavnom po sirotištima.

Posle upornih pokušaja, da uđe u svet filma, mlada Norma Džin, je uspela da dođe do prve uloge. „Muškarci više vole plavuše“, verovatno je najpoznatiji film ove nežne i nestabilne devojčice. Posle ovog filma, usledili su hitovi: „Kako se udati za milionera“, „Sedam godina vernosti“, „Priča iz predgrađa“, „Autobuska stanica“, „Neki to vole vruće“, gde je Merilin pokazala i lepotu i ženstvenost i glumački dar.

Iako globalno popularna, Merlin Monro je bila, uglavnom usamljena, veoma nesigurna u sebe i često nepredvidiva u ponašanju, toliko da ili ina nije tolerisala partnere, ili oni nju. I u provatnom životu, koliko i na filmu. Koreni te tuge i nesigurnosti, svakako su poticali i od njenog detinjstva, odnosa s majkom i ranama koje je nosila do smrti.

 

Merlin Monro i njeni muškarci

Prvi put se udala u šesnaestoj godini za Džejmsa Defertija. Drugim muž, Džo Dimađo, sa kojim je provela 10 godina u braku, posle njene smrti, pokazao se kao osoba koja ju je najviše volela. Teško se pomirio s njenim preranim odlaskom. U 30-toj  godini, udala se za Artura Milera, pisca, scenaristu i režisera, koji joj je kasnije dao ulogu u filmu „Neprilagođeni“.

Imala je mnogo afera i veza sa poznatim ličnostima – od Iva Montana do predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija.

Sve češće, umesto pred kamere, išla je u bolnice da se leči od zavisnosti od raznih opijata. Bivši muž Džo Dimađo bio je uz nju u kriznim periodima. Pristala je da se ponovo uda za njega i da proba da promeni život. Venčanje su zakazali za 8. avgust 1962. godine, ali je 5. avgusta ona nađena mrtva u stanu.

 

Retko objavljivane fotografije

Pre početka glumačke karijere, Merlin je bila omiljeni model pin-up scenariste Earla Morana (Earl Moran).

Na fotografijama se vidi kako je ona bila samo sramežljiva mlada devojčica, poput hiljade drugih tinejdžerki. A njen osmeh, jedan je od najprirodnijih i i bez njega ona ne bi ni bila najpoznatija plavuša filma iz zlatnog doba Holivuda.

Izvor crno-belih fotografija:

http://themindcircle.com/marilyn-monroe-earlier-photos

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: