Rezidencija na brodu – samo za izabrane bogataše!

Jedinstvene rezidencije na luksuznom brodu „Svet -rezidencija na moru“ („The World, Residence at Sea„) poseduju samo 142 porodice u svetu! Osmišljen kao „dom“ za bogate i luksuzan život na vodi brod, na svoje prvo putovanje, zaplovio je 2002. godine.

 

Putnici broda iz svojih „stanova“ gledali su skoro ceo svet, uključujući i Antartik. Samo za 165 putnika kuvao je španski kuvar Feran (Ferran Adria’s), nosilac 3 Mišelinove zvezdice. Posle zatvaranja čuvenog restorana elBulli, Feran je doputovao u privatnom helikopteru da bi spremio obrok rezidentima broda.

U septembru ove godine, „Svet“ će posetiti svetski Nobelovac, fizičar dr Šuju Naknamara (Shuji Naknamara) i održati predavanje o plavoj LED svetlosti.

Mnogo toga ovaj brod razlikuje od drugih kruzera. Između ostalog i luksuzne „garsonjere“ i apartmani tj. rezidencije i činjenica da ovde možete posedovati svoj „stan“ ili ga iznajmiti, posebno ako ste milioner.

 

Rezidencija s dve ili tri sobe na brodu?

Studio – rezidencija je manje kvadrature od apartmana i ima jednu ili dve spavaće sobe, odvojeni dnevni boravak, kuhinju i verande. Svih 165 rezidencija na brodu su luksuzno opremljene, kao najbolji hotel ili vila koju možete izabrati. Tonovi u studijima i apartmanima su neutralni, da bi se svako u njima mogao osetiti smirenost i udobnost.

Uz više kvadrature, dobija se i više prostora u dnevnom boravku, kupatilu i na verandi.

Ko su rezidenti broda?

Većinu putnika čine rezidenti, veoma bogati i uspešni ljudi koji i dalje vode svoje poslove, a umesto u vilama po svetu, radije žive na brodu. Na ovaj način, kažu da dobijaju sve što im je potrebno, uključujući radost putovanja i novi pogled s verande svakog jutra.

Odlična usluga se podrazumeva, a prednost je, naravno i to što se ne plaćaja porez!

Za rezidente na brodu i goste, postavljeni su: teren za golf, teniski teren, sala za šah i bilijar, mini sala za golf sa simulatorom za učenje (80 lekcija) bazen i spa centar. Naravno tu su i kozmetički i frizerski salon, fitnes sala,  vinarija, nekoliko restorana, barovi, veliki broj prodavnica i klubova za piće i odmor. Brod ima i čitaonicu s bibliotekom i računarima i bioskopsku dvoranu.

 

Retke ekspedicije za izabrane

Posada broda, za svoje „stanovnike“ i goste organizuje retke ekspedicije. Jednom do tri puta godišnje tim stručnjaka, organizuje ekspedicije za rezidente i goste broda. Do sada su organizovane ekspedicije za Istočni Grenland, Namibiju, Istočnu Džordžiju, Antarktik i Foklandska ostrva. Oni uspevaju da organizuju posete mestima do kojih se zaista, retko ide, zbog pristupa mestu, velike udaljenosti i troškova. No, za stanovnike ovog broda, to nije problem.

Pogledajte i ovo:

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: