Rockvillage festival okupiće najbolje rock bendove!

Rockvillage, dvodnevni rok muzički festival održaće se 11. i 12. avgusta u Banatskom Sokolcu, malom selu  u Vojvodini. Festival postoji više od 12 godina i okuplja najpoznatije grupe rok scene, kao i neafirmisane mlade grupe.

Najpoznatiji regge bend na Rockvillage počinje svoju evropsku turneju!

Na Main stage-u prvog dana nastupiće Viva Vops, Kaktus Jack, Mortal Kombat, a atrakcija ove večeri svakako su Bitoljski Simphony orkestar koji je obradio i svira najpoznatije svetske rok hitove. Ljubitelji regge, muzike imaće priliku da uživaju u svirci jednog od najpoznatijih Jamajčanskih bendova Lutan Fyah. Treba naglasiti, da ovaj poznati regge bend iz malog seoceta na jugu Banata, započinje svoju evropsku turneju.

Drugog festivalskog dana nastupiće Del Arno Benda, grupe Kal, poznate širom sveta po izvođenju romske muzike u rok maniru, a tu su i široj javnosti manje poznate grupe Hurleur, Vrane kamene, Igor Vince&His Drum, Brass and Keys. Na drugom Sound System stage-u uživaće ljubitelji elektronskog zvuka sa najpoznatijim DJ izvođačima.

Đorđe David &Death Saw samo za bajkere!

Na ovom muzičkom festivalu okupljaju se bajkeri sa svih strana sveta, a njima će dobrodošlicu

 

poželeti Đorđe David&Death Saw. Bajkeri će održati tradicionalni kružni defile između Banatskog Sokolca i Plandišta.

 

Povedite i decu na festival!

Zanimljivost ovogodišnjeg rok festivala svakako je radionica za decu. Kreativni centar „Ritam duše“ podeliće svoje znanje i umeće sa decom na Rockvillage-u. Deca će u radionici imati priliku da nauče osnovne komponente ritam sekcije kao što su bubanj, djembe, cajon, dunun, zvona odnosno šejker. Pored socijalizacije i dobrog druženja, deca na radionici razvijaju svoje motoričke sposobnosti, ali i stiču svojevrsno muzičko i umetničko iskustvo. Na ovaj način deca će moći da unapređuju sposobnost posmatranja, pamćenja mašte i adekvatnog emocionalnog izražavanja kroz muziku i ritam.

Likovna radionica okuplja brojne umetnike koji će svoje slikarsko umeće, rad na papiru i na platnu, podeliti sa decom. Za one koji pored dobre muzike vole i sportske aktivnosti organizovana je odbojka na pesku.

Maleno selo stecište najvećeg rok festivala!

Selo broji samo 366 stanovnika, a tokom festivala pretvara se u pravi grad koji. Iz godine u godinu, sve je veći broj posetilaca. Rochvillage popularizuje rok, rege, bluz, i fanki muziku, no i elektronski zvuk pronašao mesto na ovoj sceni. Rok koncerti održavaju se u dvorištu osnovne škole „Jovan Sterija Popović“.

Maleno seoce na jugu Banata postalo je poznato 2008. godine kada je u dvorištu škole, kao simbol festivala postavljena statua Boba Marlija, prva u Evropi. Za ljubitelje rok &roll-a preporučujemo Rockvillage festival!

Ulaz na festival je besplatan, kao i kamp koij je namenjen posetiocima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: