Sara Džesika Parker inspiracija za modne trendove!

Glumica Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) i u pedsetim godinama veoma je aktivna i kreativna. Ona i dalje inspiriše modne dizajnere i gledaoce na zavodljive odevne haljine, klasične cipele i praktične tašne. Naravno i na kupovinu!

Uloga koja je sve promenila, svakako je uloga kolumnistkinje Keri Bredšo u čuvenoj TV seriji „Seks i grad.“ Serija je osvojila publiku širom sveta, a glavnim glumicama donela veliku slavu, posebno Sari Džesiki Parker.

„Skupe haljine pozajmljujem od dizajnera“!

Zahvaljujući popularnosti u seriji i liku Keri, Sara Džesika ušla je u modu na velika vrata. Keri je postala modna ikona, ne samo kao veliki obožavalac modnih trendova, već i zbog poznanstava i prijateljstava u modnoj industriji. Isto se dogodilo i Sari.

Isto se dogodilo i Sari. Ne samo zbog uloga u seriji i filmovima, već i zbog reklama koje je snimala, Sara je 2010. i 2011. godine, bila je druga najplaćenija glumica na svetu. Zaradu od trideset miliona dolara godišnje Sara je ostvarila, najviše zahvaljujući prodaji parfema.

Parfemi i nova modna linija

Sara sa Džordžom Malkemusom III

Iako važi za modnu ikonu na crvenom tepihu, Sara je otkrila da nju visoka moda mnogo i ne zanima. „Za premijere pozajmljujem odeću i cipele od dizajnera. To je kao dobra knjiga: ako je vratiš u dobrom stanju, moći ćeš da uzimaš i dalje.“

Možda je visoka moda, tada zaista nije zanimala, ali je ubrzo shvatila da od toga može dobro da se živi i zaradi novac. Za kratko vreme ostvarila je veliku zaradu i uspeh u ovom poslu. Godine 2014. sa Džordžom Malkemusom III pokrenula je svoju liniju cipela i tašni koju je nazvala jednostavno SJP.  Prošle godine izbacili su i svoju verziju male crne haljine inspirisane seks ikonom serije „Seks i grad“.

 

 

Cipele za sva vrema

Kolekcije obuće su uglavnom, inspirisane klasičnim i svevremenskim modelima. Takođe, insipraciju je potražila i u omiljenim detaljima i bojama iz svog života, poput mašne koju je nosila u kosi kada je bila devojčica.

 

 

Slično je i s tašnama koje su nastale u „sedam osnovnih“ tema. Naravno, ima ih u raznim bojama, modelima i veličinama. Sara voli tašne koje su nosive i lepe, a pritom i veoma izdržljive. U njih može da stane sve što ženi treba u 24 časa. Mala tašna za noć, može biti podjednako dobra i za dan. Recimo, u ovu Goya tašnu može stati sve: od ključeva, telefona, knjige, pa čak i notbuka!

Sara Džesika „brend visionar“

Od februara 2014. godine i kreiranja sopstvenog brenda do danas pojavila se na mnogobrojnim naslovnim stranama, promovišući obuću i tašne za svaki dan i posebne prilike. Govorila je i pisala o modi u raznim magazinima, časopisima, emisijama i blogu.

Pored svih uloga po kojima je postala poznata, danas se može reći da najviše uživa u ulozi majke i u ulozi modne blogerke i vlasnice SJP modnog brenda!

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: