Gde smestiti začine i pribor za čaj i kafu?

Uživate u malim ritualima kao što su ispijanje kafe i čaja, te se stalno pitate kako da začine i pribor za čaj i kafu smestite u vašu kuhinju ili na police, a da vam sve to bude pregledno i lepo spakovano?

Evo nekoliko kreativnih i finkcionalnih ideja. Prvi korak je izbor mesta i odluka koju ćete odneti na osnovu toga koliko često koristite začine i koliko uživate u ispijanju čaja i kafe? Da li želite da vam sve to bude na transparentnom mestu ili želite da bude u nekom kuhinjskom delu?

Ako često koristite začine, onda je važno da vam sve to bude pri ruci. Ako ih ne koristite, onda ih možete postaviti u fioke i police. Ili ih podeliti na često korišćene i ređe korišćene začine, te ih tako i rasporediti.

 

Poseban deo za začine i pribor za čaj i kafu

Poseban pult za začine i čaj za kafu u okviru kuhinje ili trpezarije, najbolje je rešenje za sve koji uživaju u malim ritualima i pripremi jela. Takođe, ako često imate goste i volite da ugađate drugima, polica s priborom za čaj i kafu, šoljicama i raznim vrstama kafe i mleka, idelana je za vaš dom.

Možete je uraditi na nekoliko načina. Najpre, kao običnu policu s pregradama, koja se često koristi u kancelarijama (gornja slika). Druga ideja je – pult bez pregrada, gde ćete ostale delove police iskoristiti za druge „teme“ – začine ili podmetače za čaše, knjige s receptima, novine…

Za ovu priliku ne morate kupovati novu policu. Staru policu koju imate, sigurno možete preurediti u novu koristeći svemoćnu tehniku dekupaž!

Sve na jednom mestu

Sve na jednom mestu je rešenje za one koji nemaju previše slobodnog prostora u kuhinji ili trepezariji. Važno je da napravite kutak koji će biti funkcionalan za vas. To znači da bi trebalo sve da bude lepo složeno, odnosno pregledno. Na taj način sve će vam biti na dohvat ruke i nećete gubiti vreme tražeći začin koji vam treba.

Začine možete poređati u manje posude i postaviti ih u fioke s neklizajućim dnom (najbolje je postaviti foliju na dno fioke), a pribor koji češće koristite postavite na jedno mesto. Ovako će biti pregledno i uvek dostupno.

Svi ti mali rituali koji nas čine srećnim

I na kraju, ako zaista uživate u svojim malim ritualima, napravite prostora za njih u svom stanu i životu. Ipak, oni vas čine srećnom! To je vaš talanat koji vas puni pozitivnom energijom! Danas sve više ljudi u svetu ima neki hobi, uživa u spremanju hrane, uređenju bašte, čitnju knjiga, pisanju… To je najkreativniji deo dana koji neko sebi može priuštiti, pa makar on trajao samo dvadesetak minuta! Kada lepo rasporedite vreme za sebe i sve što volite da radite, bićete zadovoljni, srećni i mnogo bolji i za sebe i druge!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: