Kako se srediti i našminkati za nekoliko minuta?

Foto: CCO License

Imate samo nekoliko minuta da se spremite za reprizu Nove godine ili izlazak i pitate se da li je moguće srediti se i našminkati za nekoliko minuta? Za ovo vam je potrebno malo iskustva, a više spretnosti!

Pre svega trebalo bi da odlučite menjate i lak na noktima ili je dovoljno da se samo našminkate. Ako vam je lak dobar i zadovoljni ste bojom koju imate, onda ste veći deo sređivanja već završili!

Detaljnije sređivanje morate da preskočite i zaboravite piling tela i lica (bolje bi bilo da ste ga uradili dan ranije). U nekoliko minuta možete srediti nokte, kosu i našminkati se za večernji izlazak. Evo kako!

 

U skaldu s garedobom i mestom!

Foto: CCO license

Idete li u restoran, diskoteku ili klub? Ili na sva mesta po malo? Da li ćete obući haljinu bez rukava, farmerke ili sako i košulju zavisi od mesta na koje idete. A šminka i frizura dolaze na kraju i uklapaju se u odeću i obuću.

Diskoteka ili noćni klubovi zahtevaju ili dozvoljavaju malo jaču šminku, više šljokica, štrasa, sjaja.. dok se za restoran preporučuju svedena šminka i garederoba. Može i kombinacija – npr. haljina sa šljokicama ili štrasom, ili bluza s golim ramenom, itd. uz ustručeni sako. U restoranu nosite sako, a u klubu budite kraljica večeri (bez sakoa), samo u haljini u kojoj će vas primetiti!

Ako vam haljina ili bluza ne idu tik uz lice, onda taj komad možete se obući i posle šminkanja. U suprotnom, najbolje je obući se odmah, pre nanošenja pudera, rumenila i senki za oči.

 

Svakodnevna nega lica olaškava šminkanje!

Brzo spremanje ili šminkanje, u suštini zavise od vaše spretnosti i dobre organizacije! Kombinujte sređivanje i šminkanje, kako biste dobili „na vremenu“.

Ako redovno negujete lice tokom zimskih dana, za večernji izlazak potrebna vam je samo dobra podloga pre šminkanja. Dobro očistite lice vodom ili tonikom, ako je potrebno i nanesite kremu na lice. Ukoliko želite da promenite lak, uradite to sada, dok vam koža upija kremu koju ste naneli.

U sištini, ako svakodnevno negujete lice, zdravo se hranite i nemate velike probleme s kožom, dovoljno je da stavite tanji sloj pudera, a leti možete samo blago iskonturisati lice.

 

Kako se brzo našminkati?

Foto: CCO license

Imajte na umu da vam je brzo šminkanje potrebno samo 3 koraka, tj. da „sredite“ oči, lice i usne! Kada su našminkane oči, a lice „čisto“ vi ste već sređeni! Samo? Da, može jednostvano!

OČI: Dakle, ajlajner, ili malo senke i maskare da uokvirite oči, već će skrenuti pažnju na vas! Leti j eodvoljna samo maskara ili bela olovka unutar oka kako bi vizuelno povećala vaše oko.

Ili izaberite drugi način kako da našminkate oči za večernji izlazak,

LICE: Šminka neće biti lepa, ako ne ujednačite tonove lica. Nanesite puder i „fiksirajte“ ga rumenilom i konturisanjem lica. Konturisanje lica preporučuje se i tokom dana, a posebno uveče, jer vam može sakriti mane i popuniti lice ako je potrebno. Naravno i „skinuti“ višak kilograma!

USNE: Za usne vam treba najmanje vremena i šminke! Danas postoji veliki izbor sjajeva za usne kojima ne treba ni olovka, niti ruž kao podloga. Uz nenaglašene oči i jednostavnu garderobu crveni ruž može biti pogodak u centar!

I na kraju ostaje vam malo vremena da sredite frizuru. Ako niste isfenirani, važno je da vam kosa bude čista.

 

Pogledajte i ovo:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: