Soba u staklu i svetlosti!

Ako proširujete potkrovlje ili stan želite više svetlosti da unesete u svoj prostor, predstavljamo vam nekoliko ideja za sobe u staklu. Ove ideje možete primeniti na spavaću, radnu, dnevnu sobu. Bilo koja prostorija u potkrovlju, koja je zastakljena, može se lako pretvoriti u funkcionalan prostor u kojem će svi ukućani rado boraviti.

U odnosu na ostatak stana, vaša nova prostorija može biti moderna terasa, rustična spavaća soba ili dnevna soba uređena u wabi-sabi stilu. U svakom slučaju, ovde će biti dosta mesta za dekupaž i druge kreativne tehnike koje vam mogu ulepšati prostor, a smanjiti troškove!

 

Nova rustična soba u staklu

Rustika izgleda, nikada nije izašla iz mode! Iako se za ovu godinu preporučuje više betona i drveta, uklopljenih u gole zidove s crnim elementima, topla rustična soba odoleva trendovima! Možda ima previše drveta, a premalo betona, no ona će uvek biti popularna za kuće u planini ili šumi i vikendice.

Umesto kože, krzna i materijala, a koje poznati brendovi izbacuju iz upotrebe, birajte materijale od pamuka i drugih ekoloških tkanina koje ne ugrožavaju život drugih bića.

 

Sve u jednoj prostoriji!

Kako izgleda garsonjera ili ceo stan u potkrovlju ili prizemnoj kući u dve prostorije? Može li se sve smestiti, a da ne ugrožavamo privatnost spavaće sobe i opuštenost dnevnog boravka? Sve se može smestiti u jednu prostoriju i podeliti pregradnim zidom! Zapravo, može se lako odvojiti spavaći deo od dvenog boravka. Prozori i vrata s obe strane kuća daće vam dosta svetlosti i vizuelnu prostranost vašeg doma.

Radna soba u staklu

Evo još jedne ideja za sobu u svetlosti za dnevni boravak. Ideja idelana za vikednicu, kuću na selu, u prirodi… Ili dvorišna soba u kojoj imate privatnost čak i s transparentnim zidovima od stakla.

Liči na domove kakve možete videti na društvenim mrežama ili kuću kakvu je za sebe, sredila glumica Dajana Kiton. Ovde možete smestiti svoju omiljenu biblioteku, deo za rad, odmor, ispijanje čaja i uživanje…

Prirodni materijali upotpunjuju se s pogledom na okolinu i daju vam više opuštenosti i mira u kući.

I naravno, ne zaboravite da unesete zelenilo u svoj prostor, posebno na terasu!

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: