Izgubili ste posao? Pročitajte ovih 5 korisnih saveta!

 

Izgubili ste posao? Šta da radite ako, neoplanirano ostanete bez posla – prvo je pitanje koje svi postave sebi kada im se to dogodi. Stres zbog gubitka posla jedan je od najjačih stresova koji neko može da doživi. U današnje vreme u poslovnom svetu sve se odvija brzo, koristimo najnoviju tehnologiju, poslovi se sklapaju preko interneta i mobilnog telefona i to je dobro. Ukoliko smo kreativni, ova osobina i nove tehnologije mogu nam doneti velike poslove.

Evo 4 saveta šta sve možete da radite da nađete novi posao i kako da dobro provedete vreme do novog posla:

1. Ne očajavajte – uzmite život u svoje ruke

Iako je ovo ozbiljan problem u kojem ste se našli, ne treba se prepustiti emocijama i očajavati. Takvo stanje može vas odvesti u teže emotivne situacije poput depresije i anksioznosti. Nakon gubitka posla nekoliko dana se odmorite, osvrnite se oko sebe, sagledajte život iz pravog ugla i napravite plan šta dalje. Pogledajte ponudu oglasa na aktuelnim sajtovima, preuredite svoj CV i prosledite ga potencijalnom poslodavcu.

Dok tražite novi posao možete dodatno da se edukujete. Razmislite koje su to veštine i znanja koje će vam olakšati da nađete posao, pa prema afinitetima izaberite kurseve i seminare koje ćete pohađati. Internet marketing je naša sadašnjost i oblast u koju vredi ulagati.

 

2. Upišite kurs Internet marketinga

Za osobu koja je željna novog znanja i koja smatra da će upotpuniti svoje veštine, kurs za marketing na internetu i društvenim mrežama svakako je pravi izbor za budući posao.

3. Pronađite honorarni posao

Nemojte računati na to da ćete iz prvog pokušaja dobiti posao iz snova ili neko stalno zaposlenje. Dok tražite posao nemojte odbijati poslove koji se plaćaju honorano. Važno je da ne izgubite kontakt sa strukom i poslovima koji vas zanimaju i sa ljudima iz vaše branše. Honorarni posao daje određenu dozu fleksibilnosti, imate osećaj da ste korisni, vreme u traženju posla brže prolazi a nije zanemarljiv ni novac koji pritom zaradite.

 

4. Umrežite se

Povežite se sa ljudima preko društvenih mreža, kontaktirajte bivše saradnike, prijatelje, profesore. Nikada ne znate ko vam može pomoći. Iz sopstvenog iskustva znam, da u teškim istuacijama, obično pomoć stigne od osoba koje jedva da poznajete ili je u grupi vaših poznanika. Oni su prepoznali vaš potencijal i pomoći će vam u pronalaženju posla.

5. Posvetite se sebi

Ovo je idealna prilika kada možete da se više brinete o sopstvenim potrebama. Pravo je vreme da ispravite sve nesavršenosti kada je u pitanju vaš fizički izgled i kondicija. Možda vam se ovo čini tada nebitnim, ali nije baš tako. Fizička aktivnost pomaže da se osetite bolje, da imate više snage, bićete bistrijeg uma, zadovoljniji i puni pozitivne energije, a samim tim i otvoreniji za nove poslovne ponude ili ideje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: