Šta ne treba da sadrži kozmetika za bebe?

baby„Ako je dobro za moju bebu, sigurno je dobro i za mene!“ Rečenica je koju možete čuti od mladih majki, posebno kada je reč o kremama ili uljima za negu lica i tela. Međutim, da li ste baš toliko sigurne da je kozmetika za bebe toliko dobra? Kao hrana i kašice za bebe koje sadrže konzervanse da bi duže trajale, tako i kozmetika može da sadrži dosta nezdravih, neprirodnih sastojaka da bi duže trajala.

 Šta ne treba da sadrži bebi kozmetika?

baby-and-mumKozmetika za bebe nikako ne treba da sadrži paraben, jer je veoma štetan, posebno za osetljivu bebinu kožu.

Zatim, fenoksietanol, veštačke mirise, sredstva za bojenje, silikon i materije petrohemijskog porekla. Takođe, za novorođenčad, nije dobro koristiti ni sapun, niti kupke koje ga sadrže.

Koja kozmetika je najbolja za bebu?

Svakako, najbolji za nežu bebinu kožu su organski, hipoalergenski proizvodi koji imaju BIO oznaku. Oznaka COSMEBIO garantuje kupcima da su kozmetički proizvodi u potpunosti organskog porekla i da ispunjavaju ekološke standarde. ECOCERT Greenlife je prva organizacija ovlašćena za izdavanje sertifikata koja je razvila standarde za „prirodnu i organsku kozmetiku“.

Ecocert oznaka za organsku kozmetiku potvrđuje:

  • swiss-nature-baby_3upotrebu sastojaka baziranih na obnovljivim izvorima, proizvedenih procesima koji ne ugrožavaju životnu sredinu;
  • da formula sadrži minimum 95% sastojaka biljnog porekla i minimum 10% sastojaka (u odnosu na ukupnu težinu) koji su uzgajani na organskim farmama;
  • Ecocert kontrolor dva puta godišnje posećuje fabriku i nadzire kvalitet proizvodnog procesa u skladu sa Ecocert standardima.

Idealni sastojci za negu kože:

  • Organski neven leči i umiruje bebinu kožu,
  • organski runolist štiti i ublažava iritacije,
  • organska kamilica i biljka dan i noć štite kosu i ublažavaju iritacije kože glave,
  • pšenični proteini čine da kosa postane mekša i lako se raščešljava,
  • organski ši puter neguje kožu tela i štiti od hladnoće i osipa od pelena i
  • organsko ulje jojobe vlaži kožu.

 Kako negovati osetljivu kožu?

swiss-nature-babyNajbolje bi bilo da se, za osetljivu i suvu kožu, skloni alergijama, koriste hipoalergenski proizvodi. Hipoalergenski testovi su najrigorozniji testovi u kozmetičkoj industriji. Proizvodi se klinički testiraju na nekoliko nivoa.

Certifikati kupcima garantuju da proizvodi ispunjavaju najstrože standarde, počev od razvoja do finalne proizvodnje (certifikovane sirovine organskog porekla, proizvodni procesi koji ne ugrožavaju čovekovu okolinu, nisu testirani na životinjama) i bezbedni su za bebe (ne sadrže paraben, ni silikon, ni materije petrohemijskog porekla) i za našu planetu (pakovanje koje se reciklira, biljno mastilo). Pored toga, ne koriste se prirodni sastojci ni aditivi koji mogu izazvati iritaciju ili alergiju.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: