Šta poznate dame čini mlađim?

Ako vas pitamo šta ih čini mlađim nego što izgledaju, verovatno ćete prvo reći: fileri ili botoks? Plastične operacije koje podmlađuju skoro da su postale prošlost, zbog sve popularnijih finih tehnika podmlađivanja, nano tehnoglogije, krema s aktivnim sastojcima (ili kako god se zvali), pa čak i hrane koja nas čini mlađim!

Činjenica je da skoro sve poznate glumice, pevačice i voditeljke, koriste usluge doktora ili kozmetičkih industrija, da se zdravije hrane i vežbaju, jer dobar izgled je veoma važan za njihov posao. No, većina njih će prećutati deo o „agresivnijim metodama“ podmlađivanja, a promovisaće samo, zdraviji način života, sport, ples, ljubav, muzikoterapiju itd.

Neka bude tako! Evo šta poznate dame čini mlađim, a da nisu fileri, zlatne niti, ni mezoterapija!

Joga za sve!

Niko neće osporiti dobar uticaj joge i pilatesa na naš organizam, godine i kondiciju. Svakako su dobro došle vežbe i fizička aktivnosti, a posebno način života koji podržava joga. To potvrđuje i Dženifer Aniston (1969) koja vežba jogu sa svojom instruktorkom, čak 5 puta nedeljno. „Vežbajte jogu svakog dana pomalo!“ – savetuje poznata glumica.

Pored joge, Dženifer preporučuje da uvek imate negovanu kosu, kao što je ona ima. Prirodni pramenovi povećavaju sitne oči, podmlađuju i daju „mekši“ izgled licu.

 

I pilates nas čini mlađim

Glumica, voditeljka i pevačica Vanesa Vilijams (Vanessa Williams), pored umetnosti i salse, obožava i pilates i tvrdi da je to podmlađuje. Leti uživa u plesu, a posebno u salsi.

No, pored pilatesa za vitak izgled, za ublažavanje bora na licu i podmlađivanje, Vansa (1963), je jedna od retkih koja je priznala da, na svaka 3 meseca, koristi i botoks.

„Želim da izgledam prirodno, te botoks koristim veoma oprezeno“ – tvrdi Vanesa.

Činjenica je da botoks prilično izobliči lice, jer blokira mišiće, no ovaj otrov je veoma popularan us vetu poznatih. Pored Vanese i Nikol Kidman (1967) priznala je da koristi botoks, što je bilo i očigledno.

 

Terapija bojama

Svaka prirodna terapija je dobra, a Salma Hajek koristi terapiju bojama. Ona voli da nosi jarke boje, plavu, zelenu, žutu… Boje nas podmlađuju, smiruju, popravljaju raspoloženje, leče. Pored boja, Salma voli i lepe mirisne note i kozmetiku. „Ponekad stavljam parfeme i kada sama.“

Demi Mur (1962) koristi velike količine vode i uvek hidrira lice. Demi je koristila pijavice da očisti krv i podmladi organizam. Redovna nega lica i kože čini mlađim, ne samo Demi, već i Bruk Šilds (Bruk Shields) koja, kaže da je našla idealne kozmetičke preparate koje dobija na recept. Bruk (1965) koristi skupu kozmetiku čije je postala i zaštitno lice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: