Stres, strah i bes – kako pomoći sebi u stresnoj situaciji?

Postoje trenuci u životu kada se svako od nas nađe ispred ogromnog zida koji ne može da preskoči. Za ovakvo stanje obično nalazimo uzrok u teškoj materijalnoj situaciji, problemima na poslu, ne ispunjenosti na emotivnom planu i mnogobrojnim drugim situacijama. Razlog za nezadovoljstvo može biti i druge prirode. Bolest ili smrt u porodici, neispunjena očekivanja prema osobi do koje vam je stalo ili zabrane i očekivanja zbog kojih smo emocionalno zarobljeni u zamci nesklada uma, duha i tela. Takva osećanja često dovode do bolesti, jer smo izloženi stresu i nemiru koji nas svakodnevno izjeda.

Negativne misli su u našoj glavi, a stres pogađa naše fizičko telo!

Kako se osloboditi negativnih osećanja koja prete da potpuno unište naše fizičko telo i naš mentalni sklop? «Tehnika emocionalne slobode» (EFT, tj. Emotional freedom tehnique) nam može pomoći u rešavanju nagomilanog stresa, strahova i besa.

To je jedna od mladih i veoma efikasnih oblasti koja se brzo razvija i najpoznatija je u domenu energetske psihoterapije – ističe Jasminom Kovačev, master trener i praktičar EFT i jedini certifikovanim master trener na Balkanu koji ima licencu svetske organizacije AAMET.

Stres pogađa naše fizičko telo. On je naš emocionalni doživljaj neke situacije ili osobe. Kada se nalazimo u stresnom stanju, to utiče na protok životne energije u telu, tačnije ona ne može neometano da teče kroz naše fizičko telo – objašnjava naša sagovornica Jasmina Kovačev i dodaje: Razgovor sa terapeutom je ključ u rešavanju problema, posebno ako je problem kompleksan ili ako je u pozadini svega trauma. Ukoliko ste stalno pod stresom, imate probleme za koje nikako da pronđete uzrok i rešenje, potražite pomoć stručnjaka.

Dobro je što se kod praktikovanja EFT sa stručnjakom veoma brzo može videti napredak, otkrivaju se blokade, sagledavaju problemi i brže se stiže do rešenja. Mnogobrojne dileme se razrešavaju, a najvažnije je od svega da osoba želi da radi na svom ličnom razvoju.

Problemi neće nestati sami od sebe, njih treba rešavati!

Seminar u Beogradu 2016, godine: „Otkrijete blokade zdravlju, obilju i uspehu.“

Činjenica je da problemi ne mogu nestati preko noći, niti se sami rešiti. Studio za edukaciju i vrhunska dostignuća „Okrugla duga“ više od 11 godina u Srbiji organizuje seminare i programe EFT samopomoći, grupne tretmane, radionice meta-zdravlja, kancer ritrita „Biram život“, itd. 

Seminari i radionice u Srbiji održavaju na jesen i u proleće.

EFT se brzo razvija i to primećuju i oni koji su slušali edukaciju pre 5 ili više godina. Oni su mnogo novog naučili ponovnim slušanjem, to sami kažu. Drugo, mnogo toga se ni ne slegne nakon prvog puta. Navela bih primer psihologistkinje koja je posle 6 godina ponovo slušala osnovni nivo i njen komentar je bio da ga sada potpuno drugačije čuje i razume.

Na grupni EFT možete prisustvovati neograničen broj puta, jer se ovde rešavaju svakodnevni problemi i teme. Svako rešava svoj „sledeći sloj problema“.

Svaka grupa je drugačija i uvek se skupe oni koji treba da se skupe. Neverovatno je koliko energije univerzuma imaju ulogu u svemu tome. Grupni tretmani su izuzetno efikasan vid rada na sebi i uklanjanje emocionalno mentalnih blokada – kaže Jasmina.

Na seminarima se uči tehnika emocionalne slobode, ali bilo je slučajeva kada su se ljudi vraćali, prolazili više puta kurs i svaki put su spoznavali nešto novo. Grupni tretmani su izuzetno efikasni u uklanjanju emocionalno – mentalnih blokada, a prvi grupni, celodnevni  (od 10 do 18.30) tretman EFT biće održan 29. maja 2017. godine, dok se EFT nivo 1 samopompći, održava 27. i 28.5.2017. godine.

Raspored seminara i radionica pogledajte na: http://okrugladuga.com/raspored-seminara-za-prolece-2017/

Kako izabrati dobrog i sigurnog praktičara?

Seminar u Beogradu 2016. godine.

No, kako izabrati pravog praktičara i trenutku kada je svima dostupan Internet i kada svako deli besplatne savete o tome kako otkloniti stres ili rešiti ozbiljan zdravstveni problem? Najbolje je preporuku dobiti od prijatelja kome verujete i koji ima iskustva u radu sa kvalifikovanim EFT praktičarem.

U svako slučaju, birajte kvalifikovane i iskusne praktičare s licencom.

Naši polaznici edukacija i individualnih tretmana obično dođu nakon preporuke prijatelja ili nas pronađu na internetu. Ono što je iznenađujuće je da većina krije od rođaka i prijatelja da dolazi na ove edukacije i na tretmane zbog uvreženog mišljenja da ovako nešto treba samo “ludima”. Želim da istaknem da EFT praktičari ne rade sa mentalno oblolelim sem ako nisu za to kvalifikovani i ujedno su kvalifikovani EFT praktičari, a kod nas takvih nema.

Pronađite rešenje za srahove i blokade, otklonite stres i stresne situacije na individualnim ili grupnim seminarima u Srbiji. Više informacija o seminarima i online prijavi možete pronaći na www.okrugladuga.com.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: