Supa od kukuruza šećerca i avokada

Supa od kukuruza šećerca i avokada, topla i kremasta, pravi je zibor za hladne zimske dane! Činjenica je da nam tokom zime, prija malo tople hrane da nas ugreje i nahrani. No, ne treba zaboraviti ni potrebu za zdravim sastojcima, mineralima i vitaminima koji su takođe, neophodni organizmu u bilo koje doba godine.

Recept je jednostavan, supa se broz sprema i kratko traje, jer je mnogo ukusna! Miriše divno, greje organizam tokom hladnih dana i daje zdrave i sveže sasatojke vašem organizmu.

 

Dobra mešavina začina i ukusa

Topla supa tokom zimskih dana, zaista prija i potrebna je organizmu, a može se praviti od povrća, zeleniša, kukuruza, naravno uz dodatak začina, belog luka, maslinovog ulja

Ova ukusna supa od kukuruza šećerca, nastala je upravo, da zadovolji potrebu za hranom, da uživamo u zdravom i toplom obroku, mirisima i ukusu. Verovatno, možete menjati sastojke, zavisno od toga šta imate u frižideru.

 

Potrebni sastojci za supu

Ja sam pravila dve verzije, jednu za sebe, a drugu za svog petogodišnjeg sina, uz manje začina.

Potrebni sastojci su:

 • 200 grama kukuruza šećerca,
 • 1/2 zrelog avokada,
 • 1/2 crvene paprike,
 • 2 čena belog luka,
 • 2 kašike maslinovog ulja,
 • 2 dl tople (ili vruće) vode,
 • 2 dl biljnog mleka (od badema ili pirinča),
 • 1/2 čajne kašike mlevenog korijandera,
 • 1/2 čajne kašike suvog crnog luka,
 • 1/2 male kašike mešavine začina (timijan, origano, slačica ili gorčica)
 • prstohvat bosiljka,
 • 1/2 čajne kašike zdravije soli.

 

Brza i zdrava hrana!

Evo još jedne potvrde da brza hrana može biti zdrava hrana! Tačnije, najzdravija hrana se najbrže sprema! Dovoljno je da je uberete u bašti, na drvetu i dopro operete ili oljuštite! Bez šale, najzdravije namirnice, voće i povrće, spremaju se na najlakši način, bez struje i dodataka.

Priprema supe od kukuruza šećerca je brza, jer je potrebno sve sastojke sipati u blender i umutiti. Ako ste sipali mlaku ili hladnu vodu, samo je duže blendireajte da je ugrejete.

Preporučujem vam da ne izostavljate beli luk jer daje odličan ukus! Možete ga staviti i više, ali ne bi trebalo da ga izostavljate. Ako vaše deca nisu navikla na začine, možete i izostaviti neki od njih.

Prijatno vam i ukusno jelo!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: