Suveniri i morski detalji u vašem stanu!

Da li i vi pripadate grupi zaljubljenika u more i sve što podseća na njega, kao što su suveniri i morski detalji u kući? Ako je odgovor pozitivan, sreća je naša što možemo s vama da podelimo sve te divne i kreativne ideje za najraznovrsnije stvari! To mogu biti razni suveniri u obliku školjki i brodova ili delovi nameštaja u plavo-belim bojama.

Pored fotografija s mora i slika, tu su i vitraži, naslikani detalji za kuhinju, kupatilo, ukrasi za dnevnu sobu, hvatač vrta napravljen od školjki… Nešto što sami možete napraviti od kanapa, platna, drveta, starih tegli ili sveća…

Svi ti „morski detalji“ ne samo da vas stalno podećaju na odmor, plažu i more, već se i odlično uklapaju u pojedine delove stana, kupatilo, kuhinju ili terasu!

Poneki detalji mogu biti mnogo više od toga, jer su praktični i potrebni, dok ima i onih koji, uglavnom oplemenjuju prostor.

 

Pletene torbe – mali i korisni detalji!

Lepo i praktično – tpletene torbe vam mogu poslužiti za novine, jastuke, prekrivače, lagano ćebe… Naravno, dobro su došle i kada vam zatreba mesto da sklonite igračke iz dnevne sobe ili knjige koje želite da vam uvek budu pri ruci!

Birajte boje morskih dubina, sunčanog neba i oblaka i more će, već „biti u vašem stanu“!

Birajte i materijale koji podsećaju na prirodu, koja će uvek biti „u modi“!

 

Jastuci praktični ukrasi doma!

Isto važi i za jastuke! Kada vam dosade postojeći, izaberite neke s natpisima ili porukama koje asociraju na predivne trenutke opuštenosti na plaži! Ili izmešajte jastuke u  nekoliko nijansi plave s belim jastucima i poređajte ih na beli ili plavi krevet.

Ujedno, ovo može biti i način da preuredite dnevnu sobu, renovirate je za jedan dan ili je osvežite novom idejom!

Ako ne želite da menjate krevet, novi prekrivač, jastuci i zavese, mogu biti, sasvim dovoljne da osveži sobu!

Plavo-bela kombinacija jastuka i kreveta, takođe je dobro došla u dečjim sobama, posebno sobi za dečake

Tabure, stolice i police

Fantastičano funkcionalan komad nameštaja, tabure je, koristan u dnevnoj sobi, spavaćoj, na terasi, lođi… To je, takoreći, višenamenska stolica ili polica! Dok uživate na terasi, može vam poslužiti za osveženje, podmetač za noge, držač za knjige!

Ako, ipak želite pravu stolicu, i nju možete smestiti gde počelite! Važno je da ne bude klasična. Fotelja se može napraviti od različitog materijala s mnogo detalja koji podsećaju na more! Ili možete birati male, pletene stolice koje strukturom i materijalom podsećaju na leto, a izgledom na policu.

 

Morski detalji u kuhinji i kupatilu?

Pored belih, drvenih polica za voće i povrće, polica za kupke i šampone, podova, držača za kuhinjski pribor, u ove dve prostorije možete smestiti raznovrsne detalje od stakla. Čaše na kojima su naslikane ribe ili brodovi, plave, staklene činije za voće, bokali, posude za začine…

Tu su i flaše i tegle raznih veličina koje sami možete obojiti i korsititi za kupatilo, kuhinju, kao vazu ili, na kraju, kao suvenir u svom domu!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: