Najpoznatije tehnike za nadogradnju kose

Kako nadograditi sasvim kratku kosu?
Nadogradnja kratke kose

Šta vam preporučuju frizeri?

Nova frizura za samo jedan dan: od kratke do duge kose! Danas kratka, a sutra duga kosa, moguća je zahvaljujući najpoznatijim tehnikama za nadogradnju kose. Koji izabrati, zavisi od vašeg kvaliteta kose, a savet i pomoć pravog stručnjaka za kosu, svakako vam je neophodna. Aleksandar Bjelogrlić, vlasnik salona Aleksa la Vie (Goce Delčeva 39 i Kralja Milutina 40) i jedan od najpoznatijih frizera u Srbiji, ima dugogodišnje iskustvo u friziranju i zaslužan je za najbolje frizure poznatih ličnosti koje, za kratko vreme, postanu omiljene kod njegovih klijentkinja.

Nadogradnju kose birajte prema kvalitetu dlake

Eva: Koju biste tehniku nadogradnje preporučili damama? Najpoznatiji ili najjednostavniju?

Aleksa la Vie: Ne bi tako izabrao metodu, niti bi preporučio damama da na taj način gledaju na nadogradnju… Trebalo bi prvo da vidim kakav kvalitet kose ima dama koja želi da nadogradi kosu, jer reč je o različitim tehnikama i nije svaka pogodna za, na primer, tanku i slabu dlaku. Nečija kosa, jednostavno ne može da izdrži dodatno opterećenje. Drugo, jednoj ženi je važno da kosu može lako da održava, a druga bi radije da dolazi u salon na negu kose. I od toga zavisi moja preporuka ili njen izbor.

Eva: Najpoznatije tehnike nadogradnje kose su: balman, prstinovi (rings), hladna fuzija (ultra zvuk) i klipsa. U čemu su njihove prednosti i razlike?

Poznata glumica ima prirodno suvu kosu
Gvinet Paltro ima dobru nadogradnju koja deluje potpuno prirodno

Kakvu nadogradnju koriste poznate glumice?

Aleksa La Vie: Balman tehnika stiže iz Pariza i njena prednost je u tome što se nadograđena kosa ni malo ne razlikuje od prirodne. NIje ni komplikovana, ni zahtevna tehnika za održavanje i sav posao odradi frizer. Veoma je popularna kod javnih ličnosti i ovakvu nadogradnju možete videti na: Gvinet Paltrou, Selin Dion, Dženifer Lopez, Bijonse.

Eva: Kakvu biste nadogranju preporučili ženama koje žele gustu, a imaju retku kosu?

Aleksa La Vie: Za žene koje imaju tanku i slabu dlaku koja puca, preporučujem tehniku hladnom fuzijom ili ultra zvukom. One će nadogradnjom dobiti željenu gustinu, bujnost ili dužinu kose. Svakako će postići sve što ne mogu sa svojom kosom, a mogu biti potpuno sigurne da se nadogradnja neće videti. Kada se uradi ultra zvuk i nadogradi kosa, ona se i lako češlja, a može se vezati i rep ili podići kosa i efekat će biti odličan.

Eva: Kome preporučujete prstenove?

brineta-duga-kosa
Nadogradnje kose tresom uvek daje dobar rezultat!

Aleksa La Vie: To je, takođe dobra tehnika, jer se ne koristi ni keratin, ni lepak, a kosa se lako nadograđuje. Dame mogu biti sigurne u čvrstinu nadograđenog dela, dakle, on neće otpasti. Važno je i da znaju da posle, ove tri tehnike treba da koriste posebne šampone i četke. Ako se kosa pere kod kuće, ne bi je trebalo prati preko kade, da se ne bi mrsila, već u stojećem ili sedećem položaju.

Najbrža i najlakša nadogradnja za svaku priliku

Eva: I na kraju na ostaje klipsa ili tresa?

Aleksa La Vie: Jedna od najstarijih tehnika koja jeste nadogradnja kose tresom. Ova tehnika je trenutno najpopularnija kod maturantkinja, jer nije mnogo zahtevna, niti skupa. One najčešće nadograđuju šiške. Tres se lako stavlja i skida i ne treba vam ničija pomoć. Ukoliko niste u mogućnosti da dolazite kod frizera na pranje i održavanje nadogradnje, ovo je najbolja tehnika za vas, drage dame. Trebalo bi samo da je pažljivije perete i češljete, da se ne bi mrsila i da bi vam duže trajala. A ako se, ipak umrsi, onda dođite u salon da bismo je raščešljali.

Blondie
I plava kosa se lako nadograđuje

Dakle, sve tehnike za dobru nadogradnju kose se kombinuju u našim frizerskim salonima. Ako želite jednostavnu i laku nadogradnju, najbolja je tresa. Za bujnu kosu, uradite najpopularniji metod u svetu, balman, a ako vam je kosa slaba, onda izaberite ultrazvučnu nadogradnju. U svakom slučaju, čuda su moguća, ali i ta čudo treba dobro održavati, jer za razliku od svih frizura, jedino negovana kosa nikada neće izaći iz mode!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: