Svetski majstori na “Belgrade gatHAIRing” festivalu

„Belgrade gatHAIRing“  –  interesantni međunarodni frizerski događaj, biće otvoren u nedelju, prvi put u Srbiji. Festival je osmišljen po ugledu na najbolje svetske događaje tog tipa. „Belgrade gatHAIRing“  održaće se 13. maja u KC „Vlada Divljan“ (bivšem kulturnom centru „Palilula“).

Muškarci će zaboraviti na šišanje na „jedinicu“ ili „dvojku“ jer to se nikako ne preporučuje za ovogodišnji trend, najavljeno je na konferciji za novinare održanoj u Beogradu povodom ovog festivala.

 

Majstori dolaze iz Izraela i Amerike

Ovaj jedinstveni festival na našim prostorima, okupiće preko 400 frizera iz celog regiona.  Očekuju se gosti i demonstatori iz Londona, Bostona, Tel Aviva, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Naravno, tu će biti i domaćini iz Beograda i Novog Sada. Pozornica je rezervisana za raznovrsni program frizera svetskih razmera i vodećih domaćih “majstora”. Glavne zvezde, ugovnom su poreklom sa ovih prostora, frizeri koji su u svetu napravili veliki uspeh u ovom zanatu.

Događaj je koncipiran tako da će se u atraktivnoj sali prostora CK „Vlada Divijan“, sa mnoštvom sedećih mesta ali i prostorom za obilazak štandova, okupiti veliki broj predstavnika frizerske struke. Na bini će imati prezentaciju sest ekspertskih frizerskih timova sa oko 30 frizera demonstratora i oko 60 atraktivnih modela, koje svaki tim priprema za sebe i prilagođava svom nastupu.

 

“Belgrade gatHAIRing”  mogao bi postati tradicija

Cilj organizovanja “Belgrade gatHAIRing” festivala  je da se ožive bogati potencijali i ogromne mogućnosti edukacije frizera u Srbiji i sve to na atraktivan način, prezentuje široj javnosti. Zanimljivo je i to ja da iza ove manifestacije ne stoji ni jedan brend frizerske opreme pojedinačno, već isključuvo predstavnici frizerske struke.

Svi prisutni, osim spektakla, koji se priprema, mogu očekivati edukaciju, inspiraciju, motivaciju, kretivnost. Biće to prilika da posmatraju i uče veštine i nove trendove. Pored prezentacija na svetski način, zanimljiva su, sigurno i druženja, interaktivna saradnja  i pokloni koje su obezbedili pojedini izlagači. Sve je lepo raspoređeno u šest sati programa, od 11h do 17h.

 

Učesnci su spremni za manifestaciju

Veliki majstori „Beogradskog  Berberina“ raduju se najboljim svetskim majstorima koji će učestvovati i okupljanju kolega iz branše. „A detalji našeg performansa neka ostanu kao iznenađenje koje ostavljamo za binu“.

Za Martina Grosa iz Slovenije „Ovo je prilika da pokažemo kreativnost iz raznih uglova: bilo iz Londona, Bostona ili Tel Aviva, iz Beograda ili negde iz regona! Uglavnom biće to veliki šou za sve frizere!

„Frizerima nedostaju pokreti i to pokreti ruke, šake. Danas u rukama svi najčešće drže samo mobilne telefone i tablete, igraju igrice“ – kaže Sasho Kremich iz Londona.

 

Iz Bostona na „gatHAIRing“

Katelyn Alberts, talentovani stilista i edukator  uz Bostona prvi put dolazi u Srbiju. „Igor mi je pričao kako će kod vas biti lepo u maju i koliko vam je neverovatno dobra hrana! Izostavio je deo o tome kako su ljudi lepi. Pretpostavljam da ću morati da nosim šešir na bini kada dođem?“

Nekada davno, nešto slično održavalo u SKC-u podseća Igor Vasiljuk, vlasnik lanca frizerskih salona na relaciji Boston, London, Beograd. „Smatram da možemo dati sve od sebe i biti ozbiljan takmac našim kolegama iz regiona. Nadam se da će ovaj festival da preraste u tradiciju“.  Kao i većinu učesnika, raduje ga što se tako nešto održava u Beogradu.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: