Trendovi uređenja kuhinja za ovu godinu

Onima koji ne vole „sigurne“ izbore, dopašće se trendovi za 2018. godinu, kada je u pitanju uređenje kuhinja. Ohrabruje se dodavanje živih boja kroz detalje, kao i kombinacije različitih materijala. Moderna je i praktičnost prikazana u ugradnim kuhinjskim aparatima koji štede prostor. Sve je popularniji minimalistički trend: pametan prostor za skladištenje. U ovoj godini moderno je imati šank ili pult u kuhinji. Trendovi za ovu godinu su različiti stilovi, boje, a ono što im je zajedničko je hrabrost u kombinacijama. Bela kuhinja je i dalje aktuelna, ali dobija na zanimljivosti detaljima od betona (šank) ili tamnog drveta elegantnog šmeka, ručki, kvaka i predmeta od nerđajućeg čelika, pa i bronze. Detalji u tamnijim bojama kao i pojedini elementi industrijskog dizajna modernizuju i tradicionalnu kuhinju dajući joj novi izgled. Zanimljiva kombinacija veoma različitih stilskih elemenata daje kuhinji neodoljiv retro šik. Moderno je balansiranje između rustikalne udobnosti i savremene industrijske elegancije.

 

Šljiva, industrijski stil i beton

Hit boja ove sezone je tamna boja šljive. Ova boja je prisutna na svemu, od ormarića do radne površine i kuhinjskog ostrva, a ono što joj se sigurno ne može poreći je dramatičan efekat. Ova nijansa ljubičaste daje utisak luksuza i elegancije. Kao i ružičasto-zlatna koja se preporučuje za detalje na nameštaju i kuhinjskim aparatima od bakra i mesinga. Od boja ipak dominiraju neutralne, poput sive, crne, bele i boje drveta, ali preporučuje se da ubacite detalje u crvenoj i boji lavande.

Popularne su i kuhinje karakterisane opisom: grubo, s „oštrim“ uglovima i ivicama. U trendu su neobrađeni materijali, cigle na zidovima, metalni elementi, mešavina čelika i drveta sa izloženim spojevima, čime se kuhinji daje toliko popularan industrijski izgled. Teži se ka udobnosti. Bilo na podu, na zidovima ili čak ormarima –moderan materijal ove sezone je beton, koji će se kao motiv u 2018. ponavljati kroz celo uređenje kuće. Ipak i dalje je aktuelan mermer. Dominantno osvetljenje su viseći lusteri.

Kuhinja u dva tona

Kako biste dali karakter jednoličnoj kuhinji, možete se odlučiti da prefarbate ormariće u dve različite boje. Ovaj nekada popularan metod sada je ponovo u trendu, i odličan je izbor ako niste spremni za veće izdatke. Preporučuju se plava i zelena, koje dobro izgledaju i u kombinaciji sa drugim bojama a posebno su komplementarne sa drvetom i tamnijim materijalima. Moderni su i jaki kontrasti kao što je tamno-siva i blaga krem nijansa, kao i tamne kuhinjske površine, dramatičnih boja. Umesto dosadnih, jednoličnih pločica na zidovima, izaberite one raznih jarkih boja i oblika.

Jednostavni luksuz i multifunkcionalno posuđe

Dovoljno je da nabavite jedan ključni komad kuhinjskog aparata koji će izgledati skuplje i luksuznije od ostalih kako biste postigli podjednako dobar efekt. Sve je više multifunkcionalnog posuđa koje može da se koristi u zamrzivaču, rerni, mikrotalasnoj pećnici i pere u mašini za pranje sudova. Na taj način štedite na prostoru koji bi inače zauzimalo duplo više šerpi, lonaca, posuda i tiganja.

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: