I ukras i suvenir: 6 ideja kako da oslikate kamen!

Ukras i suvenir – 2 u 1, to može biti kamen koji trajnim bojama možete da oslikate vi ili vaše dete. Za ovo vam je potrebno nekoliko kamenčića, najbolje oblutaka, trajne boje, četkica i vreme (tj. strpljenje).

Ideja ima mnogo, kao i mesta gde možete postaviti svoje nove suvenire. Ako nađete neku dobru kutiju od nakita, suvenire možete spakovati i u poklon za rođendan ili neku drugu priliku. Od kamanja i malo drveta možete praviti i slike i druge dekoracije.

 

Kamenčići u „izlogu“?

Hej, stiglo je društvo na žurku i zabavu! Ovo može biti divna ideja za vas i vaše dete! Dajte mu bojice i četkicu i neka oslika usta, nos, oči, uši, kosu, šta god želi!

Izaberite vi ili neka vaše dete izabere!

Mogu da liče na krompire, loptice ili da ostanu kamenčići u boji! Šta vam je draže i lepše!

 

Umesto pisma, zabeležite poruku na kamenu!

Želite li da napišete voljenoj osobi da je volite? Da je iznenadite i ostavite poruku na stolu? Zašto ne izaberete nešto trajnije od papira? Kamen  na primer?

To može biti i potvrda prijateljstva ili poklon nekoj dragoj osobi!

Ako imate radnju kojoj možete ponuditi sve ove ukrase, možda vaš hobi može postati dodatno plaćen posao tj. vaš novi način zarade?

 

Kamen kao podloga za sliku?

I još jedna ideja za slikanje na kamenu? Zašto samo fotografije da krase vaše zidove, kada mogu i ovi ukrasni detalji?

Ovde je naslikano divno drvo puno cvetova, no to može biti bilo koji drugi detalj! Žirafa, ako volite crno-bele kombinacije, sova, neki drugi cvet, mesec, sunce, kućica?

Sve što volite može biti ideja za vaš novi ukras!

 

A sada ostavljamo tragove na terasi!

Da, evo ukrasa i za vašu terasu, nismo je zaboravili! Ili putokaza do bašte? Za ovo vam treba nekoliko različitih veličina kamenčića i kamenja.

Bilo koji deo terase ili bašte možete popuniti malim stopama od kamenčića!

Izgledaju divno, zar ne?

 

Licidarsko srce?

I na kraju, evo i jednog predloga iz naših krajeva. Čuveni motiv na vašarima i seoskim proslavama od Slovenije do Srbije (a i šire) jeste licidarsko srce koje se pravi od testa, a potom se našara i postavi ogledalo u sredinu. U ovom slučaju, evo slike koja podseća na čuveni motiv.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: