Ukusna, topla čokolada za hladne, zimske dane!

Topla čokolada mi je oduvek bila savršeno piće za hladne zimske dane, posebno posle 17 časova, kad mi organizam zatraži nešto slatko. S obzirom na to da dan započinjem sokovima ili šejkovima, tokom dana uživam u čajevima i vodi, predveče mi dobro dođe kombinacija tečnosti i slatkiša. Tokom zime, topla čokolada dobro dođe i kao slatkiš i kao napitak koji razbuđuje. Dobra je kada se pije između obroka ili pre obroka, kada vas uhvati kriza za slatkišima, a kada poželite nešto ukusno, a zdravo!

Kreamast, ukusan i uz dosta pene, ovaj recept za toplu čokoladu, možete spremiti za 30 sekundi. Možete uživati u ukusu, mirisu i bojama ovog napitka tokom hladnih zimskih dana.

 

Topla čokolada me vraća u neke lepe dane!

Sećam se kada se pojavila topla čokolada u kafićima i restoranima, bila je zaista napitak. Činjenica, pun šećera, ali ipak tečno i ukusna. Potom je topla čokolada, zahvaljujući zgušnjivačima, polako postajala puding, dok na kraju nismo počeli da je konzumiramo kašikom! I ta mi je bila zanimljiva, posebno kada sam bila gladna! No, sada bih se radije vratila toploj čooladi koja nije previše gusta, a koja je ukusna od prirodnih sastojaka, a ne od aroma. Ovaj recept pogodan je za vegane, sve koji su na bezglutenskoj ishrani i sve koji vole prirodnu i zdravu hranu.

 

Volim tu boju, miris i ukus čokolade u čaši!

Da bi topla čokolada bila gusta i kremasta, koristila sam indijski orah i puter od orašastih plodova. Prvi put sam je probala s lešnikovim puterom, a drugi put s bademovim puterom. Verujem da je dobra i kikiriki puterom, to ću da probam sledeći put!

Evo potrebnih sastojaka:

  • 1/2 šolje indijskih oraha,
  • 2 kašike sirovog kakaa,
  • 1 kašika putera (kikiriki ili lešnik ili badem),
  • 5 urmi (ili biljni zaslađivač),
  • 2 šolje vrele vode (ili biljnog mleka).

Sipajte sve sastojke u jači blender i blendirajte dok ne dobijete finu i kremastu strukturu napitka. Umesto vode, možete dodati i mleko koje ste sami pravili ili pomešati mleko i vodu.

 

Pogledajte i ovo:

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: