Vedska poljoprivreda – uz manje rada i ulaganja do više prinosa!

Uz neuporedivo manje rada i ulaganja vedska poljoprivreda daje veće prinose, bolji kvalitet roda, manje korova i štetočina, a pritom, poboljšava kvalitet zemljišta iz godine u godinu. Ovo ohrabrujuća sinteza drevnih i modernih saznanja služi boljem kvalitetu života i zdravijim namirnicama za kojim žudi savremeni čovek.

 

Sve je zasnovano na jasnom uvidu u suštinsku, celovitu vrednost inteligencije prirode, čime sve postaje lako i razumljivo, jednostavni i lako primenljivo u praksi – ističe Milija Petrović, organizator seminara o vedskoj poljoprivredi u Srbiji.

Vedska poljoprivreda najjednostaniji je najekonomičniji i najlakši način bavljenja poljoprivredom.

 

Priroda nudi sve!

Vedska poljoprivreda zasnovana je na svesti od ujedinjenog polja svih zakona prirode do ratarskih polja.

U početku, možda deluje zbunjujuće da oranje, kopanje i veštačka đubriva oštećuju biološku vrednost zemljišta i smanjuju kvalitet i hranljivost biljnih proizvoda.

Vedska poljoprivreda je posebna. Ona obezbeđuje znanje i tehnologije da se očuva vrednost inteligencije prirode od izvora, od neizraženog jedinstvenog polja, kroz vrednosti zemljišta, plodova, hrane do zdravlja čoveka – ističe Milija Petrović.

Oživljavanjem inteligencije unutar materije, korišćenjem vedskih zvukova i razvijanjem principa „najnežnijeg mišljenja“ za najveće prinose, postižu se odlični rezultati.

 

Vedska poljopribreda u Srbiji

U Srbiji postoji nekoliko domaćinstava koja se bave vedskom poljoprivredom. Domaćinstvo kod Zrenjanina ima organski voćnjak i brine o svojim  malinama, kupinama, jabukama, jagodama i kajsijama. Domaćistvo kod Ivanjice ima organske maline i kupine, a od povrća imaju: luk, šargarepu i krompir.

Tu su i gazdinstva pored Svilajnca koja imaju povrtnjak i plastenike. Domaćinstvo u Lazarevcu prema perma kulturi, na 1/2 hektara gaji raž, paradajz, tikvice, krastavac…

 

Od njive do restorana!

„Srbija ima odlične uslove za bavljenje vedskom poljoprivredom. Srbija je poljoprovredna zemlja, ima veoma dobro zemljište i klimu“ – ističe doktor Piter Svon, direktor komunikacija u Marharišijevom centru u Holandiji.

Potrošači koji žele da kupuju zdravo voće i povrće, bez hemije, uskoro će moći da ga kupuju po povoljnim cenama.

Na seminarima u Srbiji možete saznati kako da se gaji voće i povrće, uz manje rada, bez hemije, bez dubokog oranja, a dobiće se veći prinosi – ističe dr Svon.

U Begradu firma „Green philosophy“ i restoran „Zadruga“ otkupljuju poljoprivredne proizvode od proizvođača koji ih proizvede na ovaj način.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: