Vila za odmor Natali Portman

Dobitnica „Oskara“ za žensku ulogu balerine u filmu „Crni labud“ Natali Portman (Natalie Portman) vlasnica je fantastične vile za odmor. Za ovu luksuznu kuću izdvojila je čak 6,5 miliona dolara. Reč je o izuzetno modernoj oazi smešenoj na ogromnom imanju. Od komšija je sa jedne strane odvaja šuma, a prema okeanu se prostiru bazen i uređeni vrt koji joj pružaju jedinstven pogled na plavetnilo. Vila je smeštena u prelepoj prirodi, na obroncima brda iznad Santa Barbare i kalifornijske obale. Daleko od gradske gužve, prelepa izraelsko – američka glumica, ovde rado provodi slobodno vreme sa svojom četvoročlanom porodicom.

 

Pogled ka Pacifiku i neutralan dekor!

Ultra moderna vila izgrađena je od čelika, stakla i betona. Prostorije su  smeštene na jednom nivou. Unutrašnjost doma krasi neutralan i prijatan dizajn, dok velika trerasa, bazen sa slanom vodom i vrt upotpunjuju užitak u ovom impresivnom domu i daju novu dimenziju života na otvorenom. Na ovom imanju uvek je živela elito muzičke industrije i umetničkog sveta, kao i brojne holivudske legende. Moderni arhitekta Barton Myers 2008. godine projetovao je poslednje izdanje. Sada ova vila za odmor ima 370 kvadratnih metara. Na toj površini smeštene su četiri sobe, pet luksuznih kupatila i prostrana dnevna zona s trpezarijom i kuhinjom, otvorenom ka terasi.

Veza izmeđju unutrašnjeg i spoljašnjeg života

Otvoren koncept kuće pružio je mogućnost organizovanja više zona za opuštanje i obedovanje. U periodu hladnijih meseci, kojih u Kaliforniji ima malo, staklena vrata se spuštaju a prekrasni pogled na prirodu se ne gubi. Zadržava se već ostvarna povezanost unutrašnjosti doma sa spoljašnjim prostorom. Biblioteka u mirnom delu kuće, sa udobnim foteljama i sofom, zauzima značajan deo vile za odmor jednog diplomca Univerziteta Harvard.   Gotovo ceo zid sobe za čitanje čine police s knjigama. Inače, Natali govori šest jezika i to: hebrejski, engleski, francuski, nemački, arapski i japanski. Ako na svakom od njih voli da čita, onda to i nije previše mesta za knjige.

 

Vila za odmor Natali Portman „u odabranom društvu“

Spavaće sobe imaju pogled na pacifik i nalaze se na levom i desnom kraju kuće. Velika klizna vrata otvaraju sobe direktno ka vrtu. Izuzetna glavna spavaća soba ima staklene zidove sa tri strane i pruža pogled na bazen, vrt i okeansko prostranstvo. Zahvaljujući prozoru koji zauzima prostor od poda do plafona, čak i manja soba deluje svetlo i prostrano.

Bitan deo kuće čini terasa sa zonama za relaksaciju i otvorenom kuhinjom i barom. Prelepo mesto za druženje sa slavnim komšijama poput Opre Vinfri, Ala Gorea i Elen Dedženeris, koji takođe, imaju domove u naselju Montecito.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: