Voćne torte za sve prilike – 4 brza recepta!

Iako se leto, ponekad igra s nama i temperatura varira od jesenje do prave letnje, izobilje svežeg voća nas podseća, da je ovo vreme idealno za osvežavajuće, voćne torte. Voće je, naravno, samo za sebe, veoma osvežavajuće i prava letnja poslastica puna vitamina, zdravih šećera i energije.

No, ako ponekad poželite da, od darova prirode napravite veći ugođaj za čula i spremite nešto zaista, ukusno i lepo, ova 3 predloga za brze voćne torte, svakako će vam dobro doći!

 

Voćne torte s keksom

Ako ste ljubitelj keksa i podloge koja podseća na laganu mrljvenu strukturu, onda vam predlažemo 2 ideje za brze i ukusne torte. Torta „Crveni blef“ idealan je spoj biskvita i svežeg voća, lako se sprema i „nestaje“ s uživanjem! Možete se igrati s njenim sastojcima po potrebi ih kombinovati tj. menjati zavisno od sezone i sastojaka koje imate u kući.

Recept pogledajte na linku: „Crveni blef“ – osvežavajuća, slatka i brza torta

Još jedna varijacija za voćne torte s keksom jeste i torta iznenađenja za neplanirane goste. Brza, jednostavna i bez šećera, ova torta može biti vaš „kec iz rukava“ kad god vam zatreba slatkiš za 15 minuta!

Recept pogledajte na linku: torta iznenađenja za neplanirane goste

 

Čokolada i menta – sirovo zadovoljstvo!

Ako ste ljubitelj čokolade i začinskih biljaka koje nas „rashlađuju“, onda su čokolada i menta dvostruki užitak za vaša nepca!

Za ovu sirovu torta možda treba da odvojite više vremena, nego za prethodne dve, ali isplatiće se svaki minut! Ne samo da se ukusi upotpunjuju, već će ona i izgledati kao prava letnja lepotica!

Recept za tortu pogledajte na: sirova torta od čokolade i nane!

 

Da li je sladoled ili torta?

Volite li kombinaciju kremastih torti i sladoleda? Meni je najbolje kada se dvoumite da li jedete sladoled ili jedete tortu? Parfe je fantastično osveženje u vrelim danima. A kada spremite zdraviji parfe i izbegnete gomilu industrijskog šećera i mleka na jednom mestu, onda slobodno možete da uživate u svakom zalogaju!

Recept za parfe pogledajte ovde: osvežavajući parfe: „Eva je i dalje u raju“ 

Igrajte se ukusima i kombinacijama!

Šta može biti slađe od jagode i čokolade kada se istovremeno tope u ustima? Možda malina i čokolada? Mada, višnja sa čokoladom uz slatke urme i ukus kokosa i lešnika u pozadini, može lako da pobedi u ovoj borbi. A sve ove ukuse kada spojimo, eto i lagane, voćne torte! Skoro sve imamo da bismo dobili koru i fil. Imamo čime i da ukrasimo tortu. Crveno voće i tamno braon čokolada, preovlađuju u mom izboru boja za najslađe ukuse.

I na kraju, izaberite kombinacije koje vas asociraju na najukusnije slatkiše i napravite svoje, idealne voćne torte i pošaljite recept na [email protected]

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: