Zašto je važno imati poslovni planer?

Foto: Daria Shevtsova

Jedna od najvažnijih stvari i najboljih poklona koje treba sebi da priuštite kada pokrenete sopstveni posao, jeste poslovni planer. Prvi i glavni razlog je jednostavan: dobro planiranje i organizacija vremena i obaveza.

Ova tema važna je, ne samo za mlade preduzetnike, već za sve za koji imaju previše obaveza ili zanemaruju porodicu zbog poslovnih sastanaka.

Indira Popadić, savetnica za bolje poslovanje

Ima li bolje osobe da nas vodi kroz ovu temu od  žene koja ima dvadesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu? Pored komercijalnih poslova, Inditra Popadić je radila kao trener, mentor, kouč (coach), prodavac. Prošla je i sve faze razvoja prodajnih timova kroz modularne edukacije – od osnove prodaje i prodajnog ciklusa, pregovaranja, do modelovanja uspešnih prodavaca i razvoja strategije prodaje i brenda.

Danas vodi radionice i predavanja i radi kao poslovna savetnica.

 

Poslovni planer će vam pomoći da se bolje organizujete

Indira Popadić je i autorka interaktivnog priručnika za preduzetnike “Uzmite život u svoje ruke”– 7 koraka od ideje do realizacije.

Na osnovu više od stotinu održanih radionica, shvatila sam da je osnovni problem zaposlenih žena, upravljanje vremenom. Zbog toga sam iskoristila osnovu svog model planiranja, koji uspešno koristim poslednjih 25 godina i razradila je u ovaj poslovni vodič.

Biznis planer uspešne žene Indira je kreirala na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa ženama različitih zanimanja. Glavni cilj planera je da pomogne ženama da usklade posao i privatne obaveze, a da ne trpi ni jedno.

Dobra organizacija jeste pravo rešenje.

 

Kako razlikovati bitno od nebitnog?

Kako da završite obaveze na vreme, budete nasmejani i raspoloženi i stignete svuda? Indira je , oduvek koristila tabele i pravila prioritete obaveza. „Biznis planer uspešne žene“ namenjen je ženi koja uspešno balansira između privatnih i poslovnih aktivnosti. Dobra i temeljna organizacija ključ su svakog uspeha, a žena pored svih dnevnih obaveza, treba da pronađe vreme za sebe.

Planer sadrži sve potrebne alate za dobru organizaciju, sagledavanje i razdvajanje bitnog, od nebitnog.

„Svoj model organizacije vremena prenela sam u „Biznis planer uspešne žene“, koji je namenjen ženi koja je svesna da sve svoje obaveze ne može držati u glavi. Beleženjem svakodnevnih zadataka i bitnih inforamcija pomažete sebi u organizaciji svog rada i privatnih obaveza.

Foto: Robert Bogdan

Indira, nakon 27 godina radnog iskustva, ima ogromnu potrebu da pomogne  novim generacijama preduzetnika da lakše prebrode prepreke koje nosi svakodnevno poslovanje. Moj posao poslovnog savetnika podrazumeva pomoć poslovnim ljudima da postignu bolje poslovne rezultate ili reše konkretne probleme vezane za poslovanje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: