Zašto treba da koristite kavijar za negu?

kavijar-2Kavijar – male skupocene perle crvene ili crne boje, koje se konzumiraju u specijalnim prilikama i malim količinama. Ovaj luksuzni delikates od presne ikre divlje jesetre, pored dobrog ukusa, ima i odlično dejstvo na kožu i kosu.

Evo zašto bi trebalo da koristite preparate za negu na bazi kavijara:

Energetski koncentrat

Kavijar je pravi eliksir za kožu i kosu. Sadrži značajnu količinu vitamina koji revitalizuju i štite ćelije. Posebno je visok sadržaj antioksidanta – vitamina A, D i E koji neutrališu slobodne radikale i vitamina B12 koji je od suštinskog značaja za obnovu ćelija.

kavijar-losionZato ne iznenađuje da su mnoge najekskluzivnije kozmetičke kuće kreirale linije proizvoda u kojima je kavijar glavni sastojak. Nalazi se u kremama, serumima, maskama… Njegov ekstrakt ulazi i u sastav proizvoda za negu kose: šampona, kondicionera, pakovanja i drugih tretmana. Nega kavijarom ima višestruko dejstvo: anti-aging, nutritivno, hidrirajuće i regenerativno.

Eliksir mladosti i lepote

Pošto poseduje snažan antioksidantni i hidratantni efekat, kavijar sprečava starenje i isušivanje kože i kose. Sadrži proteine, nutritivne supstance i minerale: gvožđe, magnezijum i selen, masne kiseline, fosfolipide i fosfopreteine – neophodne za ishranu ćelija. U njegov sastav ulaze i masne kiseline: arginin i lizin. Arginin stimuliše sintezu kolagena i hrani ćelije. Lizin doprinosi metabolizmu masnih kiselina, učestvuje u obnavljanju ćelija i sintezi kolagena.

kavijar-maska-za-liceKavijar je bogat Omega 3 masnim kiselinama, koje se bore protiv ćelijskog starenja, stimulišući stvaranje kolagena i keratina. Ova dva proteina pomažu u očuvanju čvrstine i blistavosti kože. Takođe obezbeđuju elastičnost i sjaj kose, hrane folikule i bore se protiv pucanja i isušivanja vlasi.

Kavijar stimuliše metabolizam ćelija kože, vraćajući joj kompaktnost, poboljšava elastičnost i tonus. Poboljšava izgled kose hraneći je i vraćajući punoću vlasi.

Anti-aging efekat

kavijar-krem-2Poznato je da ekstrakt kavijara deluje protiv starenja kože, vraćajući joj zategnut, mladalački izgled. Prema studiji iz 2012. godine (objavljenoj u Rejuvenation Research), upotreba preparata na bazi ekstrakta kavijara poboljšava funkciju mitohondrija ćelija kože i ima pozitivno dejstvo na sintezu kolagena. Drugim rečima, redukuje efekte starenja kože.

Ekstrakt kavijara bogat je vitaminima A, D, B1, B2 i B6. Takođe, sadrži i antioksidante i amino kiseline – organske komponente koje jačaju kožu i kosu.

Kavijar neguje kosu

foto-iznad-naslovaTretmani kose preparatima na bazi kavijara popunjavaju ćelije i doprinose glatkom izgledu vlasi. Zahvaljujući visokom sadržaju zdravih Omega 3 masnih kiselina, kavijar hidrira suve krajeve. Takođe, minerali kao što je kalcijum, kalijum, magnezijum i fosfor doprinose zdravom izgledu kose.

Bilo da vam je cilj mladalački sjaj kože ili obnova kose, dodavanje preparata na bazi ekstrata kavijara u vašu negu, može biti pametan potez!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: