Zdravstveni problemi vidljivi na licu?

Bledi ste, otečeni, kosa vam je veoma suva, a nokti lako pucaju – svi ti znaci, vidljivi na licu pokazuju da imate određeni zdravstveni problem. Znate li da su sve bolesti i zdravstveni problemi vidljivi na licu i da, čak i ako niste dugo kontrolisali krvnu sliku, iskusan doktor, odmah može otkriti šta vam nedostaje, čim vas pogleda?

Činjenca je da ima sve je manje vitamina i minerala u voću i povrću i da lošom pripremom hrane – kuvanjem, prženjem i pečenjem na visokim temperaturama, ubijamo i ono malo preostalih nutritijenata.

Evo nekoliko znakova, vidljivih na licu na koje treba da obratite pažnju. Naravno, uz savet šta da jedete i kako da nadoknadite organizmu minerale i vitamine koji mu nedostaju.

 

Krvarenje desni

Ukoliko se često događa da vam krvare desni, vašem organizmu nedostaje vitamin C. Pored ovog znaka, na nedostatak vitamina C upućuju i otečeni zglobovi i krvarenje iz nosa.

Trebalo bi jesti što više sirove hrane, posebno: limuna, pomorandže, crvene paprike, kelja ili prirodna semena kojih ima najviše Soul (seme crne maline, šardone grožđa, crnog kima i D-riboza).

 

Manjak vitamina vidljiv na bledom licu

Bledo lice, umor i problem s kožom mogu upućivati na nedostatak vitamina B 12 ili pad gvožđa. B12 stvaraju bakterije i ima ga najviše u crevima životinja, tj. namirnicama životinjskog porekla ili na biljkama.

Jedite namirnice obogaćene ovim vitaminom i proverite nivo gvožđa.

 

Blede usne

Još jedan nedostatak vidljiv na licu je manjak gvožđa. Zbog previše kuvane hrane i načina na koji se kuva, a kojim se ubijaju svi zdravi sastojci, sve više ljudi je anemično. Na ovaj problem upućuju i: stalan umor, pospanost, sklonost prehladama…

Pojačajte sokove od cvekle (s limunom), zeleno povrće, sirovi kakao, urme, crveno grožđe…

 

Otečene oči

Slaba cirkulacija, zadržavanje tečnosti i manjak joda vidljivi su na licu onih koji imaju problem s otečenim očima. Jod je važan i za dobar rad štitaste žlezde i njegov manjak vidi se i na koži (koja je veoma suva), lomljivim noktima, povećanoj gojaznosti…

Drugi problem na koji može upućivati suva koža, kao i loše varenje i poremećaj stolice jeste hormonalni disbalans, koji je, takođe povezan s radom štitaste žlezde.

Neka vaši obroci budu bogati svežim orasima, algama, bananama, tikvicama, belim lukom i susamovim semenkama.

 

Veoma suva kosa

Suva i stanjena kosa i lomljivi nokti znak su manjka vitamin B7 ili biotina. Na ovaj zdravstveni problem upućuju i: pospanost, depresija, česti grčevi… Uzrok ovome može biti dugotrajna upotreba antibiotika.

Rešenje je u konzumiranju sirovih namirnica bogatih vitaminom B17. To su šljive, jabuke, kikiriki, orašasto voće, grašak, seme suncokret, bademi, mahunarke…

I za kraj, birajte posuđe koje čuva vitamine i minerale u hrani i jedite što više sirove hrane!

Preuzeto sa portala: Alternativazavas.com

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: