Žene preduzetnice – panel za žene pokreću posao!

„Žene preduzetnice“ tema je panela koji će biti organizovan 7. decembra u „Impact Hub Belgrade“. Tema panela zapravo su, prikazi različitih faza razvoja kroz koje privatan biznis može prolaziti, od osnivanja do uspeha. Kroz iskustvo 3 sagovornice, svi prisutni će moći da „prođu“ put od osnivanja biznisa, preko rasta do biznisa koji se pozicionirao na međunarodnom tržištu. Govornice će prikazati poslovnim ženama koji ih, mogući izazovi očekuju na ovom putu, kao i s kakvim se, trenutno preprekama suočavaju.

 

Kako su uspešne žene preduzetnice razvile svoj posao?

Tokom panela na pitanja će odgovarati 3 uspešne preduzetnice koje su pokrenule poslove same ili u saradnjii sa drugim suvlasnicima. To su: Anita Klasanova, suosnivačica Roo’bar energetskih pločica, Mina Čičulić, Business Development Associate kompanije „Outmagine“ i Dušanka Boras, suosnivačica startapa „Clever“ i bivša suvlasnica ovog preduzeća.
Kao i na prethodnim panelima, govornice će odgovarati na pitanja o osnivanju preduzeće, planovima, ravoju, strategijama, itd… Svakako vas pozivamo da nam se javite sa svojim pitanjima ili da ih ostavite u aplikaciji ili na stranici događaja.

Žena preduzetnica u prozivodnji zdravih slatkiša

Anita Klasanova, preduzetnica s dugogodišnjim iskustvom u industriji hrane, marketingu i brendingu. Anita je svoj brend razvijala na nekoliko tržišta u oblasti koja se trenutno brzo razvija i veoma je popularna- zdrava, sirova hrana. Poznate čokoladice prodaju se u prodavnicama zdrave hrane, a prave se od prirodnih sastojaka, bez dodatih konzervanasa.

 

Kako se žene snalaze u razvoju inovacionih habova?

Druga govornica Mina Čučulić je razvila svoju kompaniju u potpuno drugoj oblasti, nego Anita i dokazala da žene mogu biti uspešne i u inovacionim tehnologijama. Mina Čičulić vodi „Outmagine“ inovacioni hab, koji istovremeno radi na više različitih startapa.
Ovaj hab u isto vreme razvija softver proizvode, hardver uređaje, a čak ima i sopstvene registrovane patente.

Mina je osvojila i nekoliko nagrada za razvoj ideja u oblasti ekonomije i poslovanja.

 

Kao i Mina i Dušanka Boras, treća panelistkinja, potvrdila je da žene mogu biti uspešne u modernim polsovima i IT sektoru. Dušanka je radila na razvijanju od finansijske aplikacije „Paušal“. Dušanka je ostvarila svoju misiju povezivanja znanja o održivosti, hrani i poljoprivredi s tehnološkim inovacijama.

Besplatan događaj za sve žene – preduzetnice

Događaj je organizovan u saradnji „Ženskim poslovnim kutkom“ i „Kad ona vodi“.
Sponzor programa Žene preduzetnice je EY Serbia. Događaj je na engleskom jeziku i besplatan je za sve.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: