Udate žene duže žive, više hodaju i ne mogu da izdrže jači fizički napor!

Istraživanja o ženama i ženskom telu pokazuju zanimljive podatke: udate žene žive duže od slobodnih, žene više pešače od muškaraca, ne mogu da izdrže velike fizičke napore, uglavnom depiliraju dlačice na nogama i nisu zadovoljne svojim telom!

Evo šta kaže statistika o ovim i drugim činjenicama o nežnijem polu!

Udate žene su srećnije od slobodnih, ali imaju i više imaju obaveza!

Ma koliko se žene borile za svoja prava i sve više ulazile u „muške poslove“ i politiku, istraživanja pokazuju da „emancipacija“ nije uslov za sreću. Dame koje su u braku žive duže od onih koji su slobodne, same, razvedene… Udata žena u proseku živi 78,7 godina, dok one koje su same žive oko 76,6 godina!

Činjenica je i da udata žena ima mnogo više obaveza od slobodne i da u toku života, prepešači veliki broj killometara! Pri kupovini, odlasku na posao i u stalnom ispunjavanju obaveza, žena prepešači 184.000 kilometara! Pritom se ne računaju rekreativne šetnje!

 

Žene lakše povređuju kolena, imaju manje kiseonika i češće glavobolje!

I ovo je još jedna činjenica o zdravlju žena i razlog za epitet „nežniji pol“! Žene pate od glavobolja 3 puta više nego muškarci! Pripadnice lešeg pola sklonije su povredama kolena i kostiju! Šansa da povredi koleno kod žena je 8 puta veće, nego kod muškarca.

Osim osetljivih ligamenata i kostiju, žena nije „trkač“ za duge staze! Količina kiseonika u krvi žene je 15 puta manja nego u telu muškarca! Zbog toga žena ne može da izdrži duga fizička vežbanja i maratone. Srce žene otkucava 75 puta u minuti. Kada doživljava orgazam, srce ima 120 otkucaja (30 sekundi), a kada trči 10 km/h srce otkucava 145 puta u minuti.

 

Većina žena nije zadovoljna svojim telom!

Kako god da izgledaju, većina muškaraca pred ogledalom misli da su privlačni skoro svakoj ženi! Kod žena je obrnuto! Čak i najzgodnije razmišljaju o plastičnim operacijama, jer nisu zadovoljne svojim telom! Oko dve trećine žena nije zadovoljno svojim izgledom i sve bi želele da povećaju grudi!

U proseku 59% tridesetogodišnjakinja ima podočnjake, a 44% izražene bore na čelu, odnosno vidljive znake starenja! Globalni trend ili bolje reći protisak podmlađivanja učinio svoje! Kod žena kojima je indeks fizičke težine manji od 18%, umanjuju se šanse da zatrudne čak za 60%!

 

Žene vole duge nokte i većina skida dlačice na nogama!

Dugi nokti izgledaju ženstveno i moderno, no oni umanjuju spretnost žena! Nokti preko pet milimetara iznad jagodica prstiju umanjuju spretnost i brzinu za 40%!

Činjenica je da skoro trećina žena ne skida dlake na nogama! Izgleda da ne deluju reklame i moda na sve žene isto, jer dlačice na nogama skida 67.8% žena!

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: