Najskuplja putovanja na svetu – luksuz na brodu

Za većinu putnika „Svet – rezidencija na moru“ („The World, Residence at Sea„) služi kao mesto za odmor, gde se lepo kombinuju kultura, avantura i opuštanje. Na ovom jedinstvenom brodu, neko provede celu godinu, neko tri meseca, a minimalni period za iznajmljivanje apartmana je šest dana. Cene stanova su od 1.300 do 2.300 dolara dnevno.

Par iz Las Vegasa, posedovao je studio sa dve spavaće sobe i dva kupatila oko šest godina. Platili su ga dva miliona i osam stotina hiljada miliona dolara i dobili približno istu količinu kada su ga prodali. Na brodu su provodili najčešće šest mjeseci, a godišnji troškovi su iznosili oko 300.000 dolara. Cene najluksuznijih apartmana na brodu dostižu i 13 miliona dolara. Svake godine se samo mali broj stanova pušta u prodaju, a zbog velike potražnje postoje duge liste čekanja.  Vlasnici ovih nekretnina su iz raznih krajeva sveta, a najviše ih je iz SAD-a.

 

Kako je moguće putovati po svetu, a pri tom ne napuštati komfor sopstvenog doma?

„Svet“ nazivaju privatnom stambenom jahtom sa svim modernim pogodnostima. Na brodu ima mnogo mesta za uživanje. Tu su mnogobrojni restorani ( i izbor od 12000 flaša vina), barovi, bioskop, biblioteke, prodavnice, fitnes i spa centri, tereni za golf i tenis, staze za trčanje, bazen… Veliki hotel ili mali grad na brodu.

Organizuju se časovi plesa, muzike, fotografije, stranih jezika, umetnosti, kuvanja. Večernja zabava je uglavnom osmišljena u skladu sa intimnom atmosferom broda. Smenjuju se nastupi jazz, klasičnih ili pop umetnika i komičara.

 

Plan za obilazak najudaljenijih mesta na planeti prave zajedno

Ovaj luksuzni brod obišao je do sada 900 luka u preko 140 zemalja sveta, od 2002. godine, kada je započeo plovidbu. Plan puta prave zajedno putnici, menadžment tim i kapetan broda. Ovogodišnji uključuje dvodnevne i trodnevne posete 104 luke u 30 zemalja na šest kontinenata, sa ekspedicijama na Antarktiku i Grenlandu.

Počeli su od živopisnog Majamija i Nju Orleansa, pre toplih Kariba. Zatim su istraživali istočne obale Južne Amerike, a od marta prelaze Atlantik, Zelenortska Ostrva, pre prolećnih radosti na Mediteranu. Zapadna i severna Evropa su u planu leti, kao i ekspedicija na udaljeni i čvrst Arhipelag Svalbarda. U septembru će istraživati britanska ostrva, nakon čega sledi povratak na Mediteran i Kanarska ostrva. Pre nego što dočekaju 2019-tu na južnom delu Afrike, videće i vulkanska ostrva na sredini Atlantika.

 

Privatnost na brodu je na visokom nivou ali se nešto i sazna

Za putovanja, uglavnom se biraju egzotične i destinacije gde se mogu zabaviti različitim događanjima kao su sport, kultura, festivali. Ovo je jedinstve brod na kojem nema tu gostiju i gde se ne može se kupiti „putovanje“. Na brodu žive vlasnici apartmana i članovi familije. Neki stalno borave, a neki dolaze povremeno. Imaju posebnu komisiju i oni zajedno sa kapetanom prave plan plovidbe. Prosečne godine bogatih putnika su srednje 60-te. Detalji popust imena vlasnika ovih pokretnih nekretnina strogo se čuvaju.

Profil vlasnika je različit. Ima Amerikanaca, Engleza, Japanaca, Australaca… Većina su Amerikanci. Posade ima oko 280, a prosek stanara je oko 160″ – reči su čoveka koji radi na brodu.

Brod ide oko cele zemljine kugle. Ove godine, u planu su im gradovi Evrope, Venecija, Francuska obala, Malta, Norveski fjordovi, Škotska, Irska, Tenerife, Hrvatska (Rijeka, Brač, Makarska, Dubrovnik). Pošto se stoji po nekoliko dana u svakoj luci mogu se razgledati destinacije koje većina ljudi neće nikad videti.

 

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: