Zorana Pavić: „ili gorim ili ne postojim“!

„Dosta je bilo“ je naziv novog singl izdanja pevačice Zorane Pavić, koja je organizovala promociju za prijatelje u kolege u centru Beograda. Lepa atmosfera okupila je dosta poznatih lica i medija, uprkos vrelom letnjem danu. Zorana je bila odlično raspoložena i to je to bila sjajna prilika za kraći razgovor.

„Dosta je bilo“ za žene koje imaju stav!

O izboru pesme i naslovu Zorana kaže: „Posle duže diskografske apstinencije, želela sam da to bude čvrsta pesma, koja prati moj temperament, a naravno tekst da bude u skladu sa ženama koje imaju stav.“

Zorana je među retkim pevačicama pop muzike koja i dalje izdaje singlove, uprkos internetu, pirateriji i činjenici da se na ovim prostorima više sluša folk ili narodna muzika. I sama Zorana kaže da sada ima mnogo manje nastupa, nego ranije, kada se slušala dens muzika.

 

 

„Definitivno je internet ugrozio diskografiju, jer se pesme skidaju sa neta. Činjenica je i da se pesme najvećih zvezda prodaju uz prašak za veš ili kartice za telefon, govori koliko se malo prodaju te pesme. Ali kako god, ja volim kada držim CD u rukama, originalni CD! Pa čak i ploče su deo jedne lepe istorije. Čuvam i tuđe i svoje ploče.“ – dodaje Zorana.

„BUDI SVOJ“, pa šta košta, neka košta!

Nekada je bilo dosta pop i rok izvođača na ovim prostorima. Malobrojni muzičari koji i dalje sviraju pop, sve više koketiraju s komercijalnom, folk muzikom.

Nemam nameru da se pošto-poto prilagođavam trendovima. Moja vodilja je „Budi svoj“, pa šta košta, neka košta.

Činjenica je da je bilo više konkurencije na našim prostorima, no atmosfera je bila potpuno drugačuja. Muzičari su bili solidarni jedni prema drugima, više su sarađivali i družili se. Bilo je više i dueta i zajedničkih pesama za razne kampanje… Danas izgleda, kao da se svako svakom pretvorio u konkurenciju.

„Moj najdraži drug je svakako Žika Jelić, jedno nestvarno stvorenje. Ponosna sam što imam takvog prijatelja skoro tri decenije. Sa Lanom Toković i Tanjom Banjanin zaista imam blizak i lep odnos. Na promociji mog singla bilo dosta mojih kolega sa kojima se privatno družim i viđam.

Osim pevanja, Zorana uživa i u drugom kreativnom radu koji joj daje dobru energiju. Voditeljski posao i glumački, kao što su role u komediji, mjuziklu i kabareu, za Zoranu predstavljaju velike izazove.

„Izazovi me inspirišu i vuku napred, naročito u momentu diskografske ćutnje. Činjenica je da su svi moji projekti zaživeli, je u njih uloženo mnogo energije i ljubavi“ – dodaje Zorana.

Zorana otkriva šta je lepša strana života

Pored muzike i javne scene, Zoraninu, lepšu i inspirativniju stranu života čine i putovanja. Trenutno, najviše putuje zahvaljujući komediji „Ko vam dade predstavu“ u kojoj igra zajedno sa Jelicom Sretenović, Nigorom i Nenadom Škundrićem. Ova predstavu, koju je režirao Semir Gicić, igrali su u nekoliko Srbiji.

Zorana trenutno peva u klubu Nušić u Beogradu, a tokom leta planira nastupe u Makedoniji. Nekoliko sezona radila je i kabare sa OLD HAT ORCHESTROM. Nedavno su imali nastup u divnom prostoru ULICA u Balkanskoj.

„Ja ne umem ništa umereno i svedeno… ili gorim ili ne postojim“!

Za sebe kaže da je nepopravljivi optimista i da sa takvima voli da se druži. Nije usiljeno vesela, već sponatna i živi život kakav želi. Privatan život opisuje kao turbulentan i kaže da ne zna šta će joj to doneti i dodaje:

„Ja ne umem ništa umereno i svedeno… ili gorim ili ne postojim.“

A sve njene slabosti i njen život staju u „Libar“, pesmu na koju je slaba, a posebno stihove:  „Sve moje šarene perle na dar. Još uvek mogu ti podvaliti LJUBAV.“

Antistres tehinke moderne žene

Kada joj dođu sivi dani, ona primenjuje nekoliko antistres tehnika, od spavanja do dugih razgovora. Tada voli da je u društvu duhovitih ljudi, jer smeh sve leči!

„Kada sam slomljena, razgovori konstruktivni sa mojim prijateljima mi mnogo znače. Ili iskreno odem da spavam i to moji znaju šta znači kada kažem ranije ću da legnem, a dva popodne. I onda Skarletovski o tome razmišljam sutra. Volim i prirodu, posebno vodu. Priroda sve leči. Katkad leči i kafana protiv malera i sivih dana.“ – objašnjava Zorana uz smeh.

Najviše od svega, ispunjava je ljubav u raznim oblicima. Ona je najsrećnija kada peva. Svejedno da li pred troje, trideset troje ili 3000 ljudi, uvek se bezrezervno daje i peva s dušom.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: