51. BITEF otvara predstava u trajanju od 24 sata!

 
Pod sloganom Epic Trip, od 22-30. septembra održaće se 51. Bitef na nekoliko lokacija u 
Beogradu, najavljeno je na jučerašnjoj (19.9.2017) konferenciji za novinare.
Na konferenciji za novinare govorili su: Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, Miloš Latinović direktor Bitef teatra, Slavica Hinić PR menadžerka, Anđelka Janković marketing direktorka, Miško Milojević, zamenik glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetnickog programa RTS.

51. BITEF najavila izložba KORAI

Ivan Medenica predstavio je glavi program festivala 51. Bitefa. Predstave iz Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Irana, Nemačke, Švajcarske i Srbije. 
Ovogodišnji Bitef biće otvoren predstavom Olimp: u slavu kulta tragedije. Predstava će trajati 24 sata – od 23. septembra u 18h u Sava centru do 24. septembra do 18. časova.
Juče je tvorena i izložba fotografija KORAIvizuelnog umetnika Koste Đurakovića, koja će trajati do završetka festivala 30. septembra. Vizuelni izraz Koste Đurakovića je stilski čvrst i kompaktan. Njegove radove povezuju motivi: ženska figura, često naga, izostanak kolorita i naglasak na velrima, dramatični contrast, osmišljene mizanscenske kompozicije, slavljenje žene, duhovne snage, insistiranje na klasičnom doživljaju lepog.

Hrana, joga, biblioteka i radna zona BITEF-a

Novost je i proširenje Bitefa na oblasti koje su kompatibilne s modernim načinom života umetnika i ljubitelja umetnsoti, joge, meditacije, literature, itd. Gledaoci će moći da uživaju u isceljujućim zvucima muzike, praktikuju jogu tokom jutarnjeg buđenja u relaks-kreativnom programu Sensa zone.
Ukoliko budete morali da pošaljete hitnemail-ove, moći ćete da to uradite u Biznis kutku koji je opremio TESLA, napunite telefone i „uhvatite“ wifi u MTS kutku, učestvujete u fun facts kvizu koji priprema Telegroup i osvojite IT poklone u Telegroup QuizIT us corner-u, i pratite tok predstave na ekranima koji će biti postavljeni u foajeu.
Za posetioce će biti otvorena i bašta Sava Centra s pratećim DJ nastupima. 
 

Otvaranje BITEF-a gledajte na Trećem programu RTS

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa RTS, reditelj Miško Milojević, najavio je direktan prenos predstave Olimp. Predstava se može gledati na Trećem programu RTS-a od 23. septembra u 18.00 do 24. septembra u 18.00 časova. 

Međunarodni žiri BITEF-a

Na konferenciji za novinare predstavljen je i međunarodni  žiri 51. Bitefa: Marija Ševcova, predsednica žirija, profesor dramskih i pozorišnih umetnosti na Goldsmits koledžu univerziteta u Londonu, Margareta Sorensen pozorišna i plesna kritičarka, spisateljica, istraživač, Ivana Sajko, hrvatska spisateljica, dramaturškinja i rediteljka nastanjena u Berlinu, Draško Adžić, kompoziror za pozorište, film i televiziju, autor muzike za preko trideset pozorišnih predstava u Srbiji i regionu, Igor Koruga,  umetnik u oblasti izvođačkih umetnosti (ples i koreografija), član je organizacije Stanica – Servis za savremeni ples u Beogradu.

Pročitajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: