Aloe vera – kraljica lekovitih biljaka!

Aloe vera, biljka iz porodice ljiljana, zbog lekovitog svojstva i hranljive vrednosti, nazvali su je kraljicom biljaka! Možete je piti, mazati na lice i telo, koristiti kao lek ili gel!

Kleopatra je obožavala da se njome neguje, jer aloe vera podmlađuje i čisti kožu!

Predlažemo vam da probate da napravite gel za čišćenje lica od aloe vere, čiji recept vam poklanjamo u nastavku teksta.

 

Bogatstvo vitamina i minerala!

Aloe vera je bogata vitaminima A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, kao i folnom kiselinom, aminokiselinama i enzimima. U njoj se nalaze i sledeći minerali: gvožđe, bakar, cink, mangan, magnezijum, hrom, kalcijum i kalijum.

Iz listova biljke dobija se sok jakog i nepriajtnog mirisa koij se koristi za pripremu ekstrakta. Kuvanjem soka iz njenih lekovitih listova dobija se lekovita masa koja se koristi i za unutrašnju i spoljašnju primenu. Imajte na umu da je veoma neprijatnog ukusa i mirisa, te birajte vreme kada je pijete i koristite je u kapima!

Kada se koristi kao gel ili losion, može se mešati s drugim uljima ili s eteričnim uljima koja ublažavaju njen jak miris.

 

Napravite gel koji čisti i podmlađuje kožu!

Gel sadrži više od 240 korisnih sastojaka i dobar je za sve tipove kože, posebno suvu! Egipćanke su koristile za blagu i dubinsku hidrataciju kože, jer kada se korsiti češće koža dobija zaštiti, bolje se regeneriše, a time i podmlađuje.

Najbolje je da se pravi pre same upotrebe ili da se iskoristi u roku od 2 dana.

Za gel vam je potrebno:

  • 2 kašike soka od aloe,
  • 1/2 šolje maslinovog ulja i
  • 2 kašike ružine vodice.

Sve sastojke promešajte čistom drvenom kašikom ili štapomdok se ne sjedine. Nanesite gel na lice, vrat i dekolte i ostavite oko 15 minuta. Isperite mlakom vodom i već ćete osetiti koliko vam je koža mekša i kako joj je za kratko vreme, vraćena vlažnost.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: