Bazeni i vile – ideje koje osvajaju

Bazeni i vile, čini se da uvek, idu zajedno. Delom zbog luksuza, delom zbog privatnosti i mogućnosti da se privatnost sačuva u privatnom bazenu. Dostupni manjini, privatni bazeni mogu izgeldati luksuzno i znatno drugačije u odnosu na večinu bazene koji se postavljaju u privatna dvorišta.

Neke ideje za uređenje dvorišta i bazena, zaista mogu ulepšati prostor u kojem se svakodnevno boravi. Nije obavezno da bazeni zauzmu veliku kvadraturu da bi bili lepi, pa čak i luksuzni. Ponekad je dovoljno da, u osnovi imaju dobru ideju, kreativan dizajn i naravno, dobru realizaciju.

Dobro došli u svet ideja i dizajna enterijera i eksterijera! Uživajte u skladu i dobrom stilu!

 

Bazeni u skladu s prostorom

Izgradnja bazena obično dolazi posle izgradnje vile ili kuće i trebalo bi dizajn i materijali koji okružuju bazen uklopiti sa stilom kuće i dvorišta. Ako je kuća u kamenu, deo oko bazena bi trebalo, takođe postaviti od kamena. Ako je kuća od cigle, oko bazena se mogu postaviti pločice, dok kuća u prirodi i drvetu, zahteva uređenje bazena, takođe u prirodnim materijalima. Uvek se uz prirodna rešenja mogu naprviti i postaviti drvo, kamen, delovi stena. Delovi kamena mogu se postaviti i na dno bazena.

Zelenilo je u ovoj kombinaciji, uvek dobro došlo.

 

Bazen nepravilnog oblika

Bazeni ne moraju uvek biti pravilnih, geometrijskih oblika. Umesto kruga ili pravouganika, izaberite bazen nepravilnog oblika. Ovo je još jedna kombinacija (na slici) u skladu s okruženjem i prirodom. Bazen je potpuno pravljen od kamena i ima odvojen deo za đakuzi. U nastavku bazena nalazi se deo za ležaljke, baštenski nameštaj, tj. deo za opuštanje i uživanje van vode.

Ambijent je idealan za odmor, za vilu daleko od grada ili vikendicu.

Bazen u drvetu

I na kraju, još jedna ideja, u skladu s univerzalnim trendovima i toplim materijalima kao što je drvo. Bazen okružen drvetom i maerijalima od drveta. Važno je izabrati materijal koji podnosi vlagu i vodu i koji se koristi za bazene, saune i kupatila.

Postavljanje bazena i podova pored bazena, koji je u osnovi od kamena ili pločica, uglavnom je lako i brzo.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: