Fashion week u Beogradu i srpski talenti u Londonu

Srpski dizajneri na Beogradskoj nedelji mode 

B futureSrpski modnih dizajn biće prezentovan u vidu atraktivne izložbe pod nazivom Belgrade Fashion Week Showcase i to 19. septembra od u vrlo atraktivnom prostoru Freemasons’ Hall  u Covent Gardenu.

Kolekcija Ane Ljubinković prikazana je 16. septembra kao jedan od najboljih među 300 stotine radova pristiglih na Ones to Watch konkurs.

ANA LJUBINKOVIĆ @ Ones to Watch!

ana-ljUspešna saradnja s organizacijom Fashion Scout nastavlja se i ove jeseni tokom London Fashion Weeka kada će srpska moda biti prezentovana na najbolji način.

Na projektu Ones to Watch predstavljaju se najveći internacionalni talenti. Od 300 prijavljenih radova, izabrani su najbolji radovi koji će biti predstavljani na reviji.

Anina kolekcija za proleće/leto 2017 inspirisana je kratkiom filmom „Jabberwocky“ (1971) Jana Švankmajera, nemogućim putovanjem Georges Méliès-a i Cloudbusting machines (mašina za razbijanje oblaka) Wilhelm Reich-a. Rezultat su stroge ali ženstvene siluete u pastelnim bojama, sa posebnim grafičkim senzibilitetom. Suprostavljanjem oštrih i mekih linija i oblika u kombinaciji sa naglašenim detaljima stvara se savršena harmonija kreativnog haosa koji je česta tema u radu Ane Ljubinković. 

Belgrade fashion week showcase 

Belgrade Fashoion Week Showcase će nakon prošlogidšnje revije i prezentacije  5 prestižnih beogradskih dizajnera na novom Fashion Scout-u predstaviti oko 20 dizajnera. Ideja je da se beogradska modna scena predstavi kroz različite vidove kreativnog pristupa modi, ne samo kroz modele za proleće – leto 2017. godine već i kroz autentični dizajn i modni rukuopis sa ovog prostora.

Inspiracija mladim dizajnerima

2Srpski Heritage je važnu inspiracija za beogradske dizajnere i daje posebnu notu modnom dizajnu s ovih prostora. Učestvuju: Ana Ljubinković, Vlada Savić, Jelena Stefanović, Sonja Jocić, Jovana Marković, Aleksandra Lalić, Budislava, MATES, Vesna Kracanović, Ana Vasiljević, Sestre S, Jasmina Vujović/Get- up, Evica   Gloves, Koishi/Lamat, Jasmina Sanader, Sonja Krstić, Doda Komad, Ljudmila Stratimirović, Danijela Biškup, Ivana Ristić, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević.

Pored nesumnjivog ličnog uspeha za svakog pojedinca rezlutati ovih kontinuiranih predstavljanja imaju značajan uticaj i na unapređenje imidža Srbije, razvoj kulturne razmene, skretanje pažnje mogućim domaćim i internacionalnim investitorima na domaće modne i šire gledano kreativne industrije.

Obeležavajući 20 godina rada Beogradska nedelja mode predstavlja srpski talenat i kvalitet na London Fashion Weeku, a najbolje predstavnike domaćeg modnog dizajna moći ćemo da vidimo i uživo u Beogradu u periodu od 26. oktobra do 8. novembra kada će biti održana jubilarno 40. izdanje prve nedelje mode pokrenute u Jugoistočnoj Evropi.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: