Cvetne esencije Balkana leče depresiju i strah od starenja!

Verovatno ste već čuli za cvetne esencije ili bar, za „Bahove kapi“ za smirenje, vraćanje tela i uma u ravnotežu, jačanje samopouzdanja? Kapi su nastale na osnovu holističkog pristupa zdravlju i floriterapije koju je razvio čuveni engleski lekar Edvard Bah (Edward Bach). One leče zahvaljujući energetskim vibracijama cveća i pojedinih podneblja na kojima rastu cvetovi.

 

Cvetne esencije po meri čoveka

Iako danas, možete kupiti gotove kombinacije cvetnih esencija, floriterapeuti smatraju da one nisu dobre i da ne leče. Cvetne esencije se prave na osnovu razgovora s pacijentom i po njegovoj „ličnoj meri.“ Koriste se kao kapi koje se nakapaju na jezik, a mogu biti i u spreju ili kao krema…

Potpuno su sigurne za upotrebu i nemaju nikakve kontraindikacije. Mogu ih koristiti bebe, trudnice, deca, odrasli…

 

Balkanske cvetne esencije!

Trenutno postoji 54 linije Balkanskih cvetnih esencija koje su napravljene od: kosovskog božura, liše, zove, bagrema, brokolija, čuvarkuće, koprive, tikve… Neke rastu samo na podneblju Balkana, a neke su druge potekle s drugih područja. Preporučuju se za otklanjanje straha o starenja, da se pokrenemo i odblokiramo energiju, da razrešimo odnose u porodici, itd.

 

Cvetne esencije tikve pomažu kod depresije izazvane starenjem

Cvetna esencija „Tikve“ otklanja strah od starenja i sve vrste neprimerenog ponašanja kao posledice straha od starenje, kao što su: estetske operacije, rigorozno vežbanje i izgladnjivanje organizma. Osoba počinje da razumeva proces starenja i da prihvata vreme kao svog prijatelja, a ne neprijatelja.

 

Brokoli za porodične odnose, a kupus za otklanjanje blokada

Balkanska esencija „Brokoli“ preporučuje se kod razrešavanja odnosa otac-ćerka, koji je ključan i za sve kasnije odnose žene prema muškarcima – partnerima.

Druga esencija Balkana, „Kupus“ pomaže kod blokirane energije, mentalnih ili fizičkih blokada. Osobe koje su sklone odustajanju, odlaganju obaveza, bezvoljnosti i koje nemaju jasne vizije sopstvene budućnosti, treba da koriste ove esencije. Kapi deluju kao „vetar u leđa“, daju snagu, jasno i precizno definisanje ciljeva, bez gubitka fokusa!

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: