Dizajn za 7 originalnih ideja za kupatilo

Neobično dizjaniran enterijer kupatila dobro uklapa više elemenata

Ako renovirate kupatilo ili planirate da izgradite potpuno novo, ovih 7 originalnih ideja za dizajn vašeg kupatila može vas inspirisati da izađete iz uobičajenog razmišljanja za dizajn enterijera. Zašto uvek koristiti jednolične pločice, odnosno istu boju pločica za celo kupatilo kada ima toliko lepih i raznovrsnih ideja i kombinacija? Ako se osmelite i počnete da kombinujete drvene elemente u vašem kupatilu, zatim staklo, ogledala i kamen s pločicama, možda dođete do još boljih i inspirativnijih ideja!

Pogledajte naše predloge za 7 interesantnih ideja za kupatilo!

 

Kupatilo s pogledom na reku!

Kupajte se u svom kupatilu, a gledajte na reku!

Možda vaše kupatilo ne gleda na reku, ali ako vam to položaj kupatila dozvoljava i čuva vašu privatnost, zašto umesto zida ne postavite staklo? Ništa lepše nego živeti u svetlosti i pustiti sunčeve zrake u prostor u kojem boravite! Stakleni zid vam daje mogućnost da u svakom trenutku uživate u prirodi, izlasku ili zalasku sunca, predivnom bojama jeseni, zime, proleća.

Za ovu opciju dobro pristaju drveni elementi i što manje boja u kupatilu, jer akcenat je na pogledu i transparentnosti.

 

Da li će mozaik ikada izaći iz mode?

Mozaik pločice kao detalj na zidu

Da, baš tako, pitanje je da li će mozaik ikada izaći iz mode ili se stalno vraća u modu? Mozak je lep, praktičan, dominira prostorom i dobar je za kombinovanje!

Ako ste i vi zaljubljenik u mozaike, onda možete izabrati pločice koje „imtiraju“ strukturu i dizajn mozaika ili sami izabrati svoj dizajn kombinovanjem 3 ili 4 boje istog modela pločica. Mozaik se obično postavlja ne deo zida ili na jedan ceo zid.

Druga varijanta je nešto skuplja, mada i prva ume da bude prilično skupa. Naravno, zavisi od pločica koje izaberete!

Ipak, kada dodate činjenicu da kupatilo sređujete jednom u 20 godina, cena je veoma prihvatljiva!

 

Kupatilo koje će vas oduševiti!

Lepi i topli elementi drveta odlično se uklapaju s tapetom i keramikom

Postoje i ona kupatila koja vas mogu oduševiti dizajnom, bojama i jednostvanošću! Ova ideja je baš takva! Sasvim jednostavna iako sadrži nekoliko elemenata: drvo, keramiku i tapete! Bez previše detalja, bez pretrpanosti elementima ili kiča!

Kupatilo u bojama koje svima prijaju, podeljeno je na 2 dela, praktičnim staklenim zidom.

Ako želite više privatnosti, taj zid može biti i od peskiranog stakla ili stakla u boji.

 

Pločice koje dominiraju prostorom!

Ovo je predlog za sve koji ne vole mozaik pločice, već vole dizajn s početka prošlog veka, posebno dizajn pločica dvadesetih i tridesetih godina XX veka.

Možete ih postaviti na pod ili na jedan zid i znajte da će to biti sasvim dovoljno za celo kupatilo! Ovakve pločice zaista, dominiraju prostorom i svi ostali elementi bi trebalo da budu jednobojni.

Čak i detalji za čektice za zube, sapun ili bilo šta drugo u kupatilu, trebalo bi da budu u jednoj ili najviše dve boje, kao što su: siva, braon, crna ili bež.

Umesto ovog dizajna, možete izabrati plave pločice, kamen, mermer ili nešto slično i imaće isti efekat na prostor!

 

Pogledajte i ovo:

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: