Fashion Weekend Skoplje 2019 i mladi talenti Evrope

Učesnici „United Fashion vikenda mode“, koji će se održati od 29. do 31. marta, pred domaćom i inostranom publikom, predstavće novu kolekciju jesen/zimu za predstojeću sezonu 2019/2020.

Kao članovi međunarodnog udruženja koji sprovodi projekat ‘United Fashion’, organizatori 19. „Fashion Weekenda“ u Skoplju dočekaće dvadeset devet talentovanih imena evropske modne scene.

 

Talneti modne scene i brendova sveta

Posetioci najveće modne manifestacije u glavnom gradu Severne Makedonije, „Fashion Weekend Skoplje“, tokom poslednja tri dana marta uživaće u revijama dizajnera iz celog sveta. Osim domaćina, tu će biti dizajneri i brandovi iz Belgije, Nemačke, Portugalije, Francuske, Rumunije i drugih evropskih zemalja.

Glavni cilj projekta „United Fashion SEE Showroom“ u Skoplju je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Europe (SEE). Njihov rad bi trebalo da se predstavu međunarodnim kupcima i medijima iz Evrope i sveta. Ideja je i da se bolje povežu dizajneri iz Evropske Unije i makedonske fabrike.

 

Fashion Weekend: kako do tržišta Jugoistočne Evrope?

Aktivnosti će uključivati predstavljanje tržišta Jugoistočne Europe, prezentacije odabranih lokalnih proizvođača, posete fabrikama i sastanke između projektanata i lokalnih proizvođača.

U okviru modne nedelje biće odražana i dvodnevna radionica „Kreativni koncepti za komercijalne zahteve industrije“. Cilj radionice je da se ojača preduzetnička kreativnost i inovativnost i poboljšaju poslovne mogućnosti za evropske modne dizajnere i nove brendove.

 

Radionica na Fashion Weekend trebalo bi da poboljša veštine učesnika u nekoliko oblasti. Mladi dizajneri bi trebalo da pomognu mladima da pronađu ravnotežu između kreativnosti i komercijalnih aspekata. Pored toga, ovom radionicom, učesnici bi trebalo da spoznaju kako da donose prave odluke i kako da odgovore na  potrebe savremene modne industrije.

„United Fashion“ dobila je podršku od programa Evropske unije „Kreativna Evropa“.

Više o programu možete videti na: Fashion Weekend Skopje

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: