Fotelja – ukras doma i radost ukućana

Fotelja je često najomiljeniji komad nameštaja u svakom domu. U stanovima prosečne kvadrature, fotelja se obično nalazi u dnevnom boravku i uvek je „borba“ ko će je prvi zauzeti.

Fotelja je mesto gde rado sedamo kada hoćemo da čitamo knjigu, časopis, elektronske novosti, gledamo TV program.

 

Različite fotelje

Fotelja može da promeni komletan prostor, ukoliko je pravilno izbrana. U modernim enterijerima i javnim prostorima veoma pristaju i ne mogu biti nezapažene fotelje baroknog stila, u čijoj izradi se ne retko koriste i detalji od zlata i srebra na nogarama, naslonima i ručkama. Stil upotpunjuje blizina ogledala.

Mesto za fotelju više nije obavezno da bude oko stola sa trosedom, dvosedom i tabureom u kompletu.  Možete joj menjati mesto po sopstvenom osećaju ili raspoloženju. Mnogo lepo će izgledati i odvojena od ostatka „sveta“ za sedenje, u nekom svom uglu. Dovoljno je da postavite manji sto i lampu uz nju i eto kutka za više namena.

 

Topla i vesela fotelja

U trenutno, veoma prisutnom skandinavskom stilu, gde preovlađuju hladni tonovi zidova i nameštaja, jedna topla nijansa fotelje, neće narušiti sklad prostorije u kojoj se nalazi. Žuta boja na primer, savršeno će oživeti bele, sive i ledeno plave zidove, zavese, police, komode… Naravno, možete se lepo uklopiti i „hladna“ fotelja, ali tada treba povesti računa o ostalim detaljima. Ukoliko poželite osveženje sobe i efektniji detalj, fotelja je odličan izbor, koji će promeniti izgled kompletnog  nameštaja.

Za veseliji prostor Pačvork (Patchwork) fotelje su dobra ideja. Ukoliko imate različite komade nameštaja, ona će ih savršeno povezati. Prisutne su najčešće u modernom, viktorijanskom i chabby stilu. Ovde su beskonačne mogućnosti kombinovanja boja, dezena i materijala i zbog toga su omiljene mnogim dizajnerima.

 

 

Fotelja je idealno mesto i za spavanje

Zbog svoje udobnosti, mnogima fotelja zameni krevet. Uveče uz TV, u njoj se neplanirano, najlakše zaspi. Lepo je uvaliti se u fotelju i kada posle napornog dana samo poželimo da odmorimo misli i telo. Mada, postoje i fotelje koje su predviđene i za tu namenu.

Tačno su dizajnirane tako da danju služe kao fotelja, a noću su krevet za spavanje. U malim stanovima to je odličan izbor za pomoćni ležaj.

 

U njoj čekamo i uživamo

Kada treba da sačekamo red za uslugu zbog koje smo došli, obično su tu fotelje. One su udobno mesto gde ćemo uz čaj i časopis pričekati savet po koji smo došli ili tretman koji želimo da uradimo. Fotelja je i na terasi dobrodošao komad nameštaja. Naravno prirodni materijali, svež vazduh i prijatno društvo su neizostavna pratnja.

 

Pogledajte i ovo:

2 Comments
  1. Molim da mi date obaveštenje o fotelji u retro stilu sa drvenim kosim nogaricama sedalom u plavoj boji i naslonom sa osnovom u crnoj boji sa cvetnim motivima. Kako naručiti fotelju, doprema i kontakt telefon prodavca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: