Frizura ili garderoba, šta je važnije?

Gigi Hadid

Da li ste primetili da modne dizajnerke, pa i manekenke često imaju neurednu kosu za koju s ne može uvek reći da „dobra frizura“?  Čak i na gala večerima ih možete videti s nesređenom ili nečistom kosom.

Za manekenke i foto modele, poput Gigi Hadid, to i nije toliki problem – one su lepe i mlade, čak i kada nemaju dobru frizuru. No, kod starijih dama koje se pojavljuju na raznim događajima, to je malo začuđujuće.

 

Šta je važnije frizura ili garderoba?

Zašto kreatorke često imaju lošu frizuru, pitali smo jednog od najpoznatijih beogradskih frizera Aleksandra, Aleksu Bijelogrlića. U njegovom salonu, „Aleksu La Vie“ friziraju se poznate ličnosti, pevačice, glumice, voditeljke, kao i manekenke i modne kratorke.

Modne dizajnerke uvek su dobro obučene i sređene, a na frizuru, izgleda manje obraćaju pažnju. Čini mi se da nešto tu nije u redu ili da frizure smatraju manje važnim od garderobe – komenatriše Aleksa.

Kada se organizuju dodele nagrada, velike proslave i gala večeri, sve dame se zapitaju šta da obuku! „Crveni tepih“ je postao predstava za sve poznate ličnosti i medije koje ih prate. Važno je biti originalan! Važno je imati dizajniranu haljinu. Ne bilo koju, već s potpisom! Važno je i da se haljina razlikuje od drugih… A frizura?

 

Šta je važnije garderoba ili frizura?

 

Dajan fon Furstenberg

Poznata dizajnerka Diane von Furstenberg nekada je imala veoma bujnu i lepu kosu, no kako vreme prolazi, njena kosa gubi bujnost. Kod žena koje pređu pedesetu, kada hormoni počnu drugačije da rade i kada se promene u organizmu vide na licu, treba više truda da se ilepota održi. Ova američko-belgijska dizajnerka i princeza veoma obraća pažnju na svoja pojavljivanja u javnosti, no u poslednje vreme kosa joj i nema neku formu, niti frizuru kojom se može pohvaliti.

 

Dizajnerke nemaju vremena za frizera

Vivijan Vestvud

Vivijen Vestvud se svrstava u 10 najpopularnijih dizajnera Ujedinjenog kraljevstva. Njeni modeli nose se u filmovima, na gala događajima, proslavama… Obavezni su u magazinima širom Evrope i Amerike. Od nje se može očekivati, uglavnom ista boja kose, crveni ruž i našminkane oči. Slobodno se transformiše u razne stilove, od Indijanke do pankerke, ali kosa joj, ne nekim događajima izgleda grozno! Niti boje, niti frizure!

 

Ni mlađe dizajnerke nemaju uvek frizuru

Stela Mekartni

Stela Mekartni (Stella Mccartney) je veoma otvorena ka ekološkim trendovima u modi i među prvima je izbacila kožu i krzno iz svoje proizvodnje, podržavajući tako organizaciju PETA (bravo!). No, frizuru ne menja godinama.

Činjenica je da ima visoko čelo i da se ne može pohvaliti frizurom koja joj dobro stoji. A ponekad se dogodi i da ne stigne da sredi kosu za neki događaj i da se pojavi s nečistom kosom ili bez dobre frizure.

„Zamislite kada bih ja, kao frizer imao fantastičnu frizuru i pocepane patike! Smatram da kao frizer treba da budem od glave do pete tip-top i sređen. Isto tako bi trebalo i da modne kreatorke imaju dobru frizuru, a ne samo skupu garderobu“ – zaključuje Aleksa.

Kao što Aleksa tvrdi, poznate ličnosti treba da brinu o svemu, baš kao i oni koji ih savetuju kako da izgledaju dobro – kreatori, frizeri i šminkeri.

 

Pogledajte i ovo:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: